Studentă din România la Middlesex University London: „a studia în UK nu este un vis nerealizabil, ci un vis care necesită informare”

1

Continuăm seria de materiale despre motivațiile și impresiile studenților români care au ales să facă studii în afara țării. De această dată am discutat cu Alexandra Gabriela Georgescu, studentă la criminologie în cadrul Middlesex University London, considerată de QS 2013  a se număra printre cele mai bune 3.5% universități din lume. Vedeți mai jos de ce a ales Alexandra să studieze criminologie tocmai în Marea Britanie și cum se simte ea acolo ca studentă.

PedagoTeca: Ce te-a motivat să mergi la studii în străinătate?

Alexandra Gabriela Georgescu: La master studiez criminologie, acest domeniu există în România doar pentru cei care studiază dreptul sau, într-o pondere minusculă, pentru psihologie. Mi-am dorit o facultate care să se axeze pe latura practică, nu numai pe cea teoretică. Datorită facultății pe care o urmez am reușit să văd realitățile din închisoare, având vizite incluse în programă, și să vizionez un număr de cazuri judecate.

PUB: vezi acum pe eMAG o gama impresionantă de smartwatch-uri reduse cu până la 40%

PedagoTeca: Ce îți place cel mai mult la sistemul de învățământ din Marea Britanie?

Alexandra Gabriela Georgescu: În Marea Britanie se pune accentul pe seminarii și discuții libere în clasă. O oră este formată din predare și discuții libere între elevi și profesori.

PedagoTeca: Cum arată o zi din viața unui student la Middlesex University London?

Alexandra Gabriela Georgescu: Nu aș putea să descriu o zi generală a unui student. O zi obișnuită este petrecută în bibliotecă. Fie că avem cursuri în acea zi, fie că nu, biblioteca va fi mereu plină de studenți documentându-se pentru proiecte. Nu avem cursuri zilnic, dar studiul individual este un aspect necesar în viața unui student la Middlesex University.

Citește și: Cum e să fii student în străinătate: de vorbă cu Larisa Oprea, masterandă la Sheffield Hallam University

 

PedagoTeca: Pentru mulți români ideea de a merge la studii în afară pare ceva irealizabil, pornindu-se de la premisa că pentru asta ai nevoie de mulți bani sau că este greu. Tu cum ai ajuns acolo, cum te descurci cu toate?

Alexandra Gabriela Georgescu: Pe mine m-au ajutat părinții foarte mult. Și, totuși, studenții lucrează part time, iar pentru cei ce nu își pot permite cazarea există o varietate de burse și împrumuturi la care pot aplica. A studia în UK nu este un vis nerealizabil, ci un vis care necesită informare.

PedagoTeca: Ce te-a atras la domeniul pe care ai ales să-l studiezi? Cum îmbină facultatea ta partea teoretică cu cea practică?

PUB: vezi acum pe eMAG o gama impresionantă de smartwatch-uri reduse cu până la 40%

Alexandra Gabriela Georgescu: Studiez criminologie cu forensic psychology. Mereu m-a atras psihologia, să descopăr de ce oamenii fac anumite acțiuni, iar criminologia mi-a deschis o nouă viziune asupra lumii în care trăim, înțelegând factorii care influențează oamenii din jur.

PedagoTeca: Vrei să te mai întorci în România după aceste studii, crezi îți poți găsi în țară împlinirea profesională pentru domeniul pentru care te-ai pregătit?

Alexandra Gabriela Georgescu: Nu îmi doresc să mă întorc, deoarece cercetarea în domeniu nu este prea dezvoltată în România și domeniul pe care vreau să îl urmez nu este disponibil.

PedagoTeca: Se spune despre Middlesex University London că este una dintre cele mai „globalizate” universități din Marea Britanie. Tu cum ai reușit să te integrezi în „peisajul” intercultural de acolo? Ce sfaturi i-ai da în acest sens unui tânăr român tentat să meargă la Middlesex?

Alexandra Gabriela Georgescu: Sfatul meu ar fi să își facă un număr cât mai mare de prieteni, fără a judeca oamenii după cultură sau religie.

Mai multe despre Middlesex University London 

Universitatea are campusuri campusuri în Dubai, Mauritius, Malta și, evident, Marea Britanie, și aici studiază tineri proveniți din peste 140 de țări ale lumii.

The Times și Sunday Times clasau în 2015 Middlesex University London pe locul al doilea în rândul celor mai moderne universități din capitala britanică. În ceea ce privește locul pe care-l ocupă în respectivele topuri pe domenii de studiu, Middlesex a fost desemnată în același an a fi cea mai bună universitate modernă din Londra în domeniile Computer Science, Muzică, Psihologie, Teatru, Dans și Cinematografie și în domeniul asistenței sociale.

PUB: vezi acum pe eMAG o gama impresionantă de smartwatch-uri reduse cu până la 40%

Conform Employability Survey 2014, 88% dintre studenții internaționali ai Middlesex s-au angajat sau au mers mai departe cu studiile în 6 luni de la absolvire. De asemenea, instituția se află în Top 10 universități din Marea Britanie în ceea ce privește salariul absolvenților, conform Parthenon Group 2011.

Cum poți ajunge la Middlesex

Mai multe detalii legate de modul în care se poate ajunge la Middlesex University London: programe de studii, cazare, taxe, burse etc. puteți avea de la consultantul consultantul educațional IntegralEdu, care ajută anual peste 1500 de tineri români să-și atingă obiectivele educaționale oriunde în lume.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here