Confirmat și de MEN: studenții vor lua burse și în perioada vacanței de vară

0
studenti-burse-vacanta-vara

Ministerul Educației a solicitat universităților să opereze în metodologiile proprii schimbările aduse în luna iunie de Legea137/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Printre acestea se regăsește și hotărârea ca bursele studențești, indiferent de categorie, să se acorde „pe toată durata anului universitar (12 luni)”.

După apariția legii, Ministerul Educației Naționale a modificat metodologia-cadru de acordare a burselor prin ordinul de ministru nr. 4104/2017 (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 523/05.07.2017, Partea I) și a solicitat universităților, în data de 6 iulie 2017, să opereze modificările care se impun în metodologiile proprii, se precizează într-un comunicat de presă remis de minister.

Astfel, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educației instituțiilor de învățământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie (63.908.245 lei, din care 54.582.957 lei pentru studenții români înmatriculați în ciclurile universitare de licență și master), indiferent de numărul de zile de vacanță ale studenților, urmând ca pentru luna august, cuantumul să fie același.

La momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristică a activităților didactice (în medie 8,3 luni), numărul studenților bugetați și cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor de 201 lei/lună/student. Odată cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristică a activităților didactice a fost extinsă pe toată durata anului, fiind astfel acoperite și vacanțele.

Sursă foto: www.magnanews.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here