MEN a oferit premii de până la aproape 12.500 de lei laureaților la competiții internaționale

0
MEN-premii-olimpici-internationali-festivitate-2017

Ministerul Educației Naționale (MEN) i-a premiat în cadrul unei festivități pe elevii care în acest an au câștigat distincții la olimpiadele internaționale și regionale, pe profesorii lor coordonatori și școlile din care provin. 

Astfel, MEN a oferit premii pentru 168 de elevi care au adus țării noastre 228 distincții de la competițiile international și regionale pe discipline (juniori și seniori): 3 premii I absolute, 61 de medalii de aur și premii I, 77 de medalii de argint și premii II, 60 de medalii de bronz și premii III şi 27 de menţiuni.

De asemenea, au primit premii 203 profesori care i-au pregătit pe elevi și cele 89 de școli de la care aceștia provin.

În cadrul aceleiași festivități au mai fost acordate premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2017”, acestea mergând către 10 şcoli din opt judeţe.

„Mă înclin în fața performanțelor dumneavoastră și vă asigur de respectul sincer și de sprijinul permanent pentru tot ce înseamnă valoare în educație. Sper ca anul viitor să obțineți și mai multe premii pentru că în bugetul pentru 2018 avem câteva elemente care încurajează performanţa. Sper, de asemenea, să vă regăsiți ca studenți în universitățile din țară, astfel încât potențialul vostru individual să devină baza unei solide cariere de cercetare. Acest lucru ar fi o dovadă în plus că mediul universitar din România este unul de excelenţă. Sunt convins că în perioada imediat următoare, prin încurajarea calităţii şi majorarea bugetului, performanţa şi excelenţa din învăţământul preuniversitar şi nu numai vor creşte”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop, potrivit unui comunicat de presă remis de MEN.

Fondul total alocat de MEN pentru premii – peste 2.500.000 lei

Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile international, menționate de sursa citată, sunt următoarele12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

 

Citește și: Peste 400 de persoane și familii vulnerabile din Ploiești au primit sprijin pentru integrare socială, educațională și profesională din fonduri elvețiene

 

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MEN peste 2.500.000 lei.

La evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului au fost prezenți, pe lângă ministrul Educației, președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României, Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, Camelia Gavrilă, consilierul premierului României, Stelian Fedorca, și secretarii de stat în Ministerul Educației Naționale, Elisabeta Kovacs, Oana Ariana Bucur și Petru Andea.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here