Ministrul Educației a aprobat 28 de programe de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar

0
lege-programe-ministerul-educatiei-nationale-universități-obiective-fomare-consultare

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a aprobat, prin ordin, acreditarea a 28 de programe de formare continuă destinate personalului didactic de predare, personalului didactic cu funcții de conducere, îndrumare și control, precum și celui auxiliar din învățământul preuniversitar, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Management și leadership în educație, egalitate de șanse și de gen, competențe TIC/digitale, management și consiliere pentru cariera didactică, educația copiilor cu CES, abilitare curriculară, educație pentru sănătate etc., sunt o parte dintre domeniile tematice acoprite de programele de formare aprobate. Durata acestora variază între 42 și 122 de ore, în funcție de domeniul tematic, iar durata acreditării unui program este între 3 și 4 ani. Numărul de credite profesionale transferabile este cuprins între 10 și 30, precizează sursa citată.

 

Citește și: MEN a oferit premii de până la aproape 12.500 de lei laureaților la competiții internaționale

 

Potrivit prevederilor legale, furnizorul acestor programe de formare poate fi o instituție/unitate de învățământ, o organizație neguvernamentală sau o persoană juridică, publică ori privată, care, potrivit statutului, are ca obiect principal de activitate formarea continuă și dezvoltarea profesională a personalului didactic și didactic auxiliar, precum și a personalului de conducere, de îndrumare și de control din învățământul preuniversitar.

Programul de formare continuă reprezintă oferta educațională a unui furnizor, care urmărește formarea și dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului didactic și didactic auxiliar, precum și a personalului de conducere, de îndrumare și de control din învățământul preuniversitar, în conformitate cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standarde de calitate și competențe profesionale.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here