Medicii de la UMF Cluj, cei mai bine pregătiți la Rezidențiat

0

Absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au obţinut, în acest an, cele mai bune rezultate din ţară la concursul naţional de rezidenţiat.

„Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, rezultatele obţinute în acest an de candidaţii la examenul naţional de intrare în rezidenţiat clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca pe primul loc în topul universităţilor de profil. În ceea ce priveşte procentul de candidaţi promovaţi, atât la nivelul promoţiei 2020, cât şi la nivelul absolvenţilor din toţi anii, care s-au prezentat în 15 noiembrie la examenul de rezidenţiat, UMF ‘Iuliu Haţieganu’ se poate mândri cu cea mai mare rată de promovare din întreaga ţară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidaţi înscrişi la examen, au promovat: Medicină – 95,58%, Medicină Dentară – 76,89%, Farmacie – 98,65%”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UMF.

Vezi și UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

Conform sursei citate, absolvenţii UMF au avut şi cele mai bune punctaje.

„Absolvenţii universităţii clujene nu doar că au promovat examenul în număr foarte mare, dar au avut şi cele mai bune rezultate. Astfel, aceştia au obţinut cele mai multe punctaje de peste 90%, la toate cele trei domenii: Medicină – 25,47%, Medicină dentară – 8,02%, Farmacie – 11,35%”, se mai arată în comunicat.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătăţii, punctajul minim de promovare a examenului de rezidenţiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, respectiv 559 de puncte la Medicină, 526 de puncte la Medicină Dentară şi 538 de puncte la Farmacie.

„Ne bucurăm foarte mult că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda acestui an dificil, şi că ne situăm din nou pe primul loc pe ţară. Le suntem recunoscători cadrelor didactice care i-au pregătit şi îi felicit din toată inima pe noii rezidenţi, dorindu-le mult succes în specializarea pe care o vor urma”, a declarat rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, citată în comunicatul de presă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here