Institutul Francez a lansat programul de burse pentru master şi doctorat

0

Institutul Francez din România a anunţat, marţi, lansarea programului de burse pentru master şi doctorat al Guvernului de la Paris, ediţia 2021 – 2022, cererile putând fi trimise până pe 1 martie anul viitor.

“Într-un context global marcat de criza sanitară şi de încetinirea mobilităţii studenţilor, Franţa îşi reafirmă ambiţia de a întâmpina studenţii internaţionali şi lansează o nouă campanie pentru a încuraja studenţii să aplice la instituţiile franceze. Obiectivul este de a menţine locul Franţei printre ţările gazdă de top pentru studenţii internaţionali, în timp ce păstrează ţinta ambiţioasă, fixată acum doi ani de strategia ‘Bienvenue en France/Choose France’, de a atrage 500.000 de studenţi din toată lumea până în 2027 faţă de 340.000 în prezent. Franţa este a 4-a destinaţie pentru studenţii români în mobilitate individuală şi primul partener universitar al României cu peste 600 de acorduri de cooperare”, se arată într-un comunicat al Institutului Francez.

Vezi și Mircea Eliade omagiat la 110 de la naștere de ARCEN și Institutul Francez printr-o serie de evenimente culturale

În România, această campanie include mesajele transmise de doi foşti bursieri români ai Guvernului francez care promovează programul printr-o serie de mărturii ale experienţei de studiu în Hexagon.

Bursele se adresează atât tinerilor români francofoni, cât şi celor care doresc să urmeze un program în limba engleză. Cu peste 1.500 de programe în engleză în cadrul universităţilor, şcolilor de comerţ sau de ingineri, Franţa primeşte studenţi internaţionali chiar şi în limba lui Shakespeare.

În 2020, bursierii români s-au format în cadrul unor universităţi prestigioase precum Universite Paris-Saclay, Ecole Polytechnique, Sciences Po, EHESS, Ecole Centrale de Lyon sau IESEG Business School. Până în prezent, peste 4.000 de studenţi şi cercetători români au beneficiat de diferite programe de mobilitate finanţate de Guvernul francez.

Potrivit comunicatului, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România au conceput încă din anii ’90 o strategie de dezvoltare a programelor de mobilitate destinate tinerilor români care doresc să studieze în Franţa, cu scopul de a creşte numărul experţilor francofoni de înaltă calificare de pe piaţa românească, dar şi pentru a extinde cooperarea dintre cele două ţări.

Toate informaţiile legate de criteriile de selecţie, cuantumul bursei, avantaje, documente necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România: https://www.institutfrancais.ro/bgf-2021.html sau la adresa de mail bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here