Majoritatea românilor cred că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie

1

Majoritatea românilor cred că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, potrivit unui barometru la nivel naţional realizat de Grupul de studii socio comportamentale Avangarde.

Pentru a păstra un nivel ridicat de siguranță sanitară, directorii de școli ar putea achiziționa pentru fiecare sală de clasă câte unul (sau mai multe) purificatoare de aer capabile să neutralizeze virusul Sars-Cov-2. Până cum știm că purificatoarele de aer Sharp pot produce astfel de efecte: vezi aici

Cercetarea relevă că 77% dintre români sunt de părere că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, 16% că nu ar trebui redeschise, iar 7% nu ştiu sau nu au răspuns la întrebare.

 

Sondajul arată că 48% dintre români sunt îngrijoraţi de pandemia de COVID-19, 27% – puţin îngrijoraţi, 13% – deloc îngrijoraţi şi 11% – foarte îngrijoraţi, iar 1% nu ştiu sau nu au răspuns.

 

79% dintre respondenţi nu sunt de acord cu o nouă decizie de carantină totală, în timp ce 17% sunt de acord, iar 4% nu ştiu sau nu au răspuns.

 

Totodată, 35% dintre subiecţii cercetării au afirmat că se vor vaccina anti-COVID-19 cu siguranţă, 30% că nu se vor vaccina cu siguranţă, în timp ce 27% încă nu s-au decis. 8% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenţi au precizat că mai degrabă, din informaţiile pe care le au până acum, nu au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19, 37% că au încredere, iar 24% nu ştiu sau nu au răspuns.

 

Cercetarea mai relevă că 73% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, 15% – într-o direcţie bună, iar 12% – nu ştiu sau nu au răspuns.

 

Cercetarea a fost realizată în perioada 15 – 17 ianuarie la nivel naţional, pe un eşantion de 710 persoane prin metoda CATI (telefonic). Studiul are o marjă de eroare de +/- 3,5%.

un comentariu

  1. […] Majoritatea românilor cred că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie, potrivit unui barometru la nivel naţional realizat de Grupul de studii socio comportamentale Avangarde. Pentru a păstra un nivel ridicat de siguranță sanitară, directorii de școli ar putea achiziționa pentru fiecare sală de clasă… Cititi mai multe aici: Majoritatea românilor cred că şcolile ar trebui redeschise pe 8 februarie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here