Ce înseamă să ai o carieră adevărată într-un hotel de 5 stele și cum poți ajunge maestru în industria ospitalității

0
Industria-Ospitalității

Anual numărul tinerilor români care aleg să se pregătească la nivel academic pentru industria ospitalității în afara țării crește cu 10 %. Anul 2015 a reprezentat un moment-cheie în care românii și-au orientat atenția către studiile din acest domeniu, iar țara către care există cel mai mare interes este Elveția,  urmată de Olanda și Marea Britanie, conform datelor IntegralEdu .

„Elveția este recunoscută la nivel internațional ca fiind țara care exportă cei mai căutați profesioniști din industria ospitalității, fiind o adevărată rampă de lansare în acest sens, fie că vorbim despre management hotelier, design hotelier sau arte culinare. Statisticile arată că la nivel mondial există peste 112 milioane de angajați în această industrie și cu toate că și din partea românilor se observă o deschidere tot mai mare față de studiile universitare din domeniu, pentru mulți este încă neclar în ce anume constau aceste studii, ce pot face după finalizarea lor și cum pot să ajungă la o universitate elvețiană. Pentru aceasta am organizat și în acest an o serie de trei evenimente unde vor fi invitați reprezentanți ai celui mai important concern educațional universitar de hospitality din Elveția, Swiss Education Group (SEG)”, declară Catalina Arhire, Consultant Senior IntegralEdu si reprezentant Swiss Education Group in Romania.

În București evenimentul este organizat de IntegralEdu în colaborare cu Radisson Blue Hotel și va fi o masă rotundă care va reuni tinerii români cu reprezentanți ai universităților din cadrul Swiss Education Group și cu manageri de hotel ai lanțului hotelier internațional. Participanții vor putea afla care sunt cerințele pentru cei care doresc să lucreze în industria hotelieră, cum funcționează și cu ce se ocupă diferite departamente din cadrul unui hotel, dar și ce abilități trebuie să-și dezvolte pentru a putea lucra în această industrie.

„Evenimentele vor avea loc în perioada 3-6 mai 2017 la București, Galați și Iași, iar printre invitați se va număra și Tarek Kouatly, manager regional în cadrul SEG, care va fi prezent la toatele cele trei evenimente și le va vorbi tinerilor despre oportunitățile de studiu și cele profesionale pe care le oferă concernul educațional elvețian. La finalul întâlnirii din București, participanții vor putea să facă un tur al hotelului Radisson Blu Bucuresti și cu această ocazie vor putea vedea în detaliu ce presupune o carieră într-un hotel de 5 stele”, declară Catalina Arhire.

 

89 % dintre absolvenții SEG ajung în poziții de management în primii 5 ani de la absolvire

Swiss Education Group (SEG) este fondat în 1982 și cuprinde cinci instituții universitare cu profil turistic, unde se studiază tot ce ține de industria ospitalității, business și management în acest domeniu. Păstrând tradiția managementului hotelier din Elveția, toate programele de studiu oferite de SEG combină învățarea academică cu experiența practică și sunt concepute pentru a satisface nevoile angajatorilor din domeniu. Conform datelor colectate de instituție, peste 89 % dintre absolvenții săi ajung în poziții de managemenet/director/proprietar în mai puțin de 5 ani de la finalizarea studiilor.

Instituțiile SEG

Swiss Hotel Management School și César Ritz Colleges Switzerland sunt specializate în managementul turismului hotelier, cea din urmă având centrele universitare în regiunea localităților Brig, Lucerne și Le Bouveret, situate în apropierea graniței cu Italia și, respectiv, cu Franța.

industria-ospitalității
César Ritz Colleges Switzerland

Cei care vor opta în sesiunea septembrie 2017 sau februarie 2018 pentru studii de licență la Swiss Hotel Management School vor putea beneficia de o taxă de școlarizare mai mică decât în anii anteriori, datorită unei burse Jubilee, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea instituției.

Swiss Hotel Management School-Industria-Ospitalității
Swiss Hotel Management School

Hotel Institute din Montreux include în programul său de studii experiența elvețiană în managementul hotelier alături de cea acumulată în spațiul american.

Hotel Institute Montreux

Academia de Arte Culinare este o altă instituție din cadrul SEG, care a pregătit unii dintre marii bucătari din restaurantele de lux din întreaga lume.

Culinary Arts Academy Switzerland-Industria-Ospitalității
Culinary Arts Academy Switzerland

IHTTI School of  Hotel Management din Neuchatel este specializată în domeniul designului hotelier. Aici studentii învață ce înseamnă managementul hotelier din perspectiva amenajărilor interioare, tehnologiei și gestionării brandurilor din zona de lux.

Industria-Ospitalității
IHTTI School of Hotel Management

Reduceri pentru studenții ai căror părinți administrează afaceri din domeniul ospitalității

Swiss Education Group are parteneriate cu marile lanțuri hoteliere internaționale, unde studenții săi fac stagii de practică. De asemenea, grupul educațional oferă reduceri din taxa de școlarizare pentru studenții ai căror părinți administrează sau dețin cel puțin o unitate hotelieră sau o afacere din domeniul ospitalității.

Mai multe detalii despre cele trei evenimente, precum și formularul de înscriere în puteți găsi pe site-ul oficial al consultantului educațional IntegralEdu.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here