Llosa şi Herta Müller, protagoniştii Târgului internaţional de carte de la Praga

3
Târgul de Carte de la Leipzig

Scriitorii Mario Vargas Llosa şi Herta Müller, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură în 2009 şi respectiv 2010, sunt protagoniştii Târgului internaţional de carte de la Praga care începe joi în capitala cehă, cu literatura latino-americană ca “invitată de onoare”, relatează miercuri EFE.

În perioada 9 – 12 mai 2019, la Praga, se desfăşoară cea de-a XXV-a ediţie a Târgului de Carte şi Festivalului Internaţional “Lumea Cărţii” de la Praga. Evenimentul are loc în incinta Palatului Expoziţional Holesovice, găzduind anual peste 50.000 de vizitatori şi aproximativ 50 de expozanţi străini.

Tema ediţiei din acest an este “Memorie şi amintiri”, invitate de onoare fiind ţările Americii Latine.

Potrivit organizatorilor la manifestarea intitulată Târgului “Lumea Cărţii” de la Praga, Mario Vargas Llosa, în vârstă de 83 de ani, va susţine vineri o dizertaţie despre opera sa de ficţiune.

Autorul hispano-peruan al romanelor ‘La ciudad y los perros’ (Oraşul câinilor, 1963) şi ‘La fiesta del chivo’ (Sărbătoarea ţapului, 2000) va susţine sâmbătă şi o conferinţă alături de scriitoarea germano-română Herta Müller (65 de ani), laureata premiului Nobel pentru Literatură pe 2010.

Sub titlul “Memorie şi Amintiri” evenimentul va reuni şi 20 de autori latino-americani la Palatul Expoziţional Holesovice.

Manifestarea, organizată de Asociaţia librăriilor şi editurilor cehe, va include pe lângă conversaţii cu autorii şi autografe pe cărţi traduse în limba cehă, expoziţii foto, degustări gastronomice, ateliere de dans şi o fiesta latino.

În fiecare an, în cadrul manifestării se acordă numeroase premii literare, cele mai notabile fiind: Premiul Jiri Orten, Premiul George Theiner şi popularul anti-premiu “Masa de Tortură”, acordat de Asociaţia Traducătorilor Cehi pentru cea mai proastă traducere a anului.

3 comentarii

  1. […] Scriitorii Mario Vargas Llosa şi Herta Müller, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură în 2009 şi respectiv 2010, sunt protagoniştii Târgului internaţional de carte de la Praga care începe joi în capitala cehă, cu literatura latino-americană ca “invitată de onoare”, relatează miercuri EFE. În perioada… Cititi mai multe aici: Llosa şi Herta Müller, protagoniştii Târgului internaţional de carte de la Praga […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here