Atac armat la o şcoală din Denver: un elev decedat şi alţi şapte răniţi

1

Doi elevi de sex masculin, înarmați cu pistoale, au deschis focul astăzi, la o școală din Denver, SUA, omorând un coleg de clasă de 18 ani și rănind alte șapte persoane. Unul dintre ei este major, iar al doilea are sub 18 ani.

Autorităţile au declarat stare de alertă şi sunt în căutarea unui posibil al treilea suspect.
Conform informaţiilor transmise de autorităţi, cea mai tânără victimă are 15 ani.

Şeriful Tony Spurlock a declarat că cei doi au intrat în şcoala Highlands Ranch şi au început să tragă în elevii din două clase. La câteva minute, poliţiştii de la o secţie de poliţie din apropiere au intrat în şcoală şi i-au arestat pe cei doi suspecţi.

„Ofiţerii puteau auzi focurile de armă pe măsură ce se apropiau de şcoală”, a declarat şeriful-adjunct Holly Nicholson-Kluth. Poliţiştii nu i-au identificat pe cei doi suspecţi, însă declară că este vorba de un adult şi un minor. Autorităţile plănuiesc să le cerceteze casele şi un vehicul de la şcoală.

„Cred că răspunsul rapid al ofiţerilor a ajutat la salvarea de vieţi”, a afirmat Spurlock, conform presei. Autorităţile nu au publicat numele celui care a decedat, însă au informat că este vorba de un băiat de 18 ani.

Citeşte şi: Educația înseamnă mai mult decât ore la școală

Incidentul a avut loc la şcoala Highlands Ranch, o şcoală publică cu peste 1.850 de elevi de la grădiniţă până la clasa a-12-a, aflată la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului Denver, scrie The Guardian.

Mai multe maşini de pompieri, ambulanţe şi maşini ale poliţiei se aflau la şcoală iar elicopterele medicale au aterizat în apropiere.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here