Educația înseamnă mai mult decât ore la școală

3

Elevii ambițioși de azi sunt oamenii de succes de mâine. Ei au nevoie continuă de educație, susținere, dedicație și, foarte important, de sentimentul de recunoaștere. Au nevoie să fie îndreptați spre un context propice dezvoltării lor.

În ziua de azi, cunoașterea limbii engleze nu este doar utilă, ci esențială pentru viitoarea construcție academică și profesională, care să aducă evoluție vieții personale. Educația continuă este o preocupare primordială pentru mulți părinți. Din ce în ce mai multe activități pentru copii și adolescenți se desfășoară în limba engleză, cu traineri internaționali, iar cunoașterea limbii engleze facilitează accesul la astfel de șanse de dezvoltare.

Cunoștințele nu sunt totul, fiind întotdeauna nevoie de o certificare a nivelului la care se află copilul sau adolescentul, într-o manieră atractivă, care să le valorifice energia specifică vârstei și să le creeze un cadru potrivit pentru interacțiune. Procesul de studiu este captivant, însă certificarea îi oferă elevului o mare satisfacție, un sentiment plăcut, atunci când vede progresele pe care le face.

KOALA, o experiență educațională unică, antrenantă și atractivă

Elevii au nevoie de o comunitate interactivă, în care au oportunitatea de afirmare și de verificare a cunoștințelor de limba engleză. KOALA este competiția cu cea mai rapidă creștere de popularitate la nivel global, fiind o experiență educațională unică, antrenantă și atractivă, destinată elevilor de 8 – 18 ani. Testele concursului presupun standarde de calitate superioară, fișe nominale livrate în centre cu subiecte unice la nivel global, care pregătesc elevii pentru trecerea la un stadiu lingvistic avansat, iar corectarea se face de către examinatori internaționali, asigurând-se astfel obiectivitatea corecturii și alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidaților din țările participante.

Deseori, este dificil pentru elevi și părinți să își dea seama de nivelul potrivit pentru concursuri, nefiind specificate delimitările. Alegerea nivelului pentru intrarea în competiția KOALA este, însă, ușor de făcut:

  • Nivelul A1: clasele II – IV
  • Nivelul A2: clasele V – VI
  • Nivelul B1: clasele VII – VIII
  • Nivelul B2: clasele IX – XII

În ceea ce privește cotizația de participare, aceasta se achită doar la înscrierea în concurs, o singură dată, neexistând taxe suplimentare pe parcursul competiției. La finele primei etape, candidații primesc diplome care le certifică rezultatele și trecerea în următoarea etapă a competiției. Performerii concursului KOALA sunt răsplătiți la etapa a doua națională, cu premii din categoria gadget-urilor de ultimă generație, iar cei care promovează ultima etapă, cea internațională, obțin burse în educație – menite să le desăvârșească parcursul educațional.

“Omul poate deveni om numai prin educație. El nu e nimic decât ceea ce face educația din el” – Immanuel Kant

Educația este multilaterală, atât pe orizontală, cât și pe verticală, nefiind doar cea a “celor 7 ani de acasă” sau cea predată în școala gimnazială ori liceu. Educația e mai mult de atât, ea cuprinde educația din familie, de la școală, din mediul social și profesional, dar și activitățile și situațiile care conturează personalitatea și formează omul.

Procesul de studiu devine captivant odată cu aprecierea progreselor și cu dorința de a depăși constant nivelul cunoștințelor actuale. Recunoașterea progreselor prin certificare internațională oferă o deosebită satisfacție elevului, realizând că munca depusă nu a fost în zadar și că îi este lăudat meritul. Copiii și adolescenții simt nevoia de susținere și orientare, prin recunoaștere și apreciere, atunci când fac ceva bine, iar o certificare care vine pe fond educațional, realizată în mod obiectiv, hrănește sentimentul de mulțumire și stimulează setea de cunoaștere.

Oportunitatea de afirmare și interacțiune de care se bucură elevii în cadrul comunității KOALA, participând la concurs, le determină formarea spiritului de competiție, ajutându-i să se exprime liber, să scape de teama de “a spune ceva greșit” și să își îmbunătățească comunicarea prin interacțiunile cu ceilalți.

Certificarea limbii engleze le atestă cunoștințele, le inspiră ambiție și perseverență, le sprijină procesul de studiu, deschizându-le porți către noi perspective de dezvoltare pe toate planurile, în prezent și în viitor.

Educația începe de la naștere și continuă pe tot parcursul vieții, iar omul devine om numai prin educație. Educația e ceea ce definește omul.

Adăugându-se la traseul educațional al fiecărui elev, concursul KOALA este o activitate complementară orelor de pregătire școlară și privată. KOALA contribuie la stimularea dedicației elevului către studiu, performanță și succes, într-un scenariu tipic tinerei generații.

3 comentarii

  1. […] Elevii ambițioși de azi sunt oamenii de succes de mâine. Ei au nevoie continuă de educație, susținere, dedicație și, foarte important, de sentimentul de recunoaștere. Au nevoie să fie îndreptați spre un context propice dezvoltării lor. În ziua de azi, cunoașterea limbii engleze nu este… Cititi mai multe aici: Educația înseamnă mai mult decât ore la școală […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here