Ministrul Educației, Liviu Pop: toate școlile vor avea internet peste 2 ani

0
liviu-pop-minis-internet-scoli-control

Peste doi ani toate unitățile școlare din România vor fi conectate la Internet, a declarat vineri Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop. El spune că aceasta ar putea spori siguranța elevilor, dacă ar exista și camere pentru supraveghere video în interiorul și în curtea școlilor.

„Ar fi ideal să avem supraveghere video cel puțin în perimetrul unităților școlare, în curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesită efort financiar. Sunt autorități locale care au făcut lucrul acesta. În strategia pentru combaterea violenței în școală avem prevăzut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educației Naționale cu dotarea cu Internet a tuturor unităților școlare, noi astăzi avem doar 66 % din corpurile de clădire în care se desfășoară activități educative conectate la Internet. Cred că va duce la un plus de siguranță, prin proiectul pe care astăzi îl lucrăm la Ministerul Educației Naționale, în doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unitățile școlare și din punctul acesta de vedere și siguranța elevilor va fi mult mai mare dacă vom reuși să facem supravegherea video în perimetrul unităților școlare”, a declarat Liviu Pop, vineri, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Citește și: Elevii de clasa a V-a vor avea manuale de educație fizică

 

Liviu Pop a mai spus în cadrul conferinței că în prezent există probleme cu privire la asigurarea pazei în unele școli din țară, după ce autoritățile locale au anunțat că nu au bani să-i plătească pe paznici.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here