Libris.ro investește 3 milioane de euro în deschiderea unui nou depozit de carte

0
Laura Teposu Libris.ro

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, deschide un nou depozit de carte și investește 3 milioane euro în construirea și dotarea acestuia. Decizia vine după ce, în ultimii ani, Libris.ro și-a crescut cifra de afaceri constant, cu un ritm mediu de creștere a veniturilor de 25% pe an. Investiția permite companiei să își multiplice semnificativ capacitatea de livrare și dezvoltare a business-ului, pe o piață a cărții aflată în curs de revigorare.

Extinderea este necesară deoarece locația actuală este aproape de a-și atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor și se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată față de trendul de creștere a vânzărilor pe care îl estimăm. (…) Suprafața noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decât cel actual, și va putea găzdui peste 3 milioane de cărți, dar și noi game pe care le dezvoltăm, precum muzică, jocuri și jucării sau articole care completează experiența lecturii cum sunt ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile” precizează Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Organizarea activității Libris într-un depozit construit pe nevoile previzionate va avea impact pozitiv pe mai multe paliere de business: va optimiza procesele de lucru, va crește productivitatea și viteza de procesare a comenzilor și va permite companiei să susțina ritmul de creștere anual al comenzilor, estimat la 20-30 de procente.

 

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

În acest moment, capacitatea noastră maximă de livrare este de 3.500 de comenzi pe zi. În noua formulă de depozit, funcțională în 9-12 luni, luăm în calcul creșterea semnificativă a acestei capacități, astfel încât să putem livra 10.000 -12.000 de comenzi pe zi”, spune Laura Țeposu.

În primele 9 luni ale anului, Libris.ro a avut o cifră de afaceri de 22 mil. Lei, cu 20% mai mare față de perioada similară din 2016, în timp ce valoarea medie a comenzii online a crescut cu 20 de procente față de aceeași perioadă de referință.

Compania își propune să încheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 30 mil lei și mizează pe un vârf puternic de vânzari in perioada Black Friday și Crăciun 2017.

Noiembrie și decembrie sunt luni de vârf pentru vânzarea de cărți, pentru ca, din fericire, publicul își păstrează obișnuinta de a dărui cărți celor dragi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Este și perioada în care își fac singuri cadou timp pentru lectură și își aleg volumele pe care și-au dorit poate întregul an să le citească și nu au reușit” spune Laura Țeposu.

Despre Libris.ro

Libris.ro este divizia online a Libris SRL, societate cu 26 ani de experiență în domeniul distribuției de carte. Fondat în 2008, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.

Din decembrie 2014 Libris.ro s-a alăturat Organizației „Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here