Învățământul on-line, oportun sau distructiv

În final, eșecul unui sistem de învățământ va fi eșecul unei societăți

1

Dincolo de contextul excepțional în care ne găsim, se impune continuarea procesului esențial de acumulare. Dar mai putem discuta despre consolidare și performanță în condițiile în care se creionează, pregnant și nu știm cât de util, învățământul lipsit de empatie!?

Ne încântăm că totuși este mai bun decât nimic prea ușor sau așa va trebui să trăim, recepționând doar informații, stocând cât mai mult pentru viitor!?

Dincolo de previziunile sumbre ale psihologilor care confirma îndepărtarea de socializare și agravarea comportamentului problematic al unor elevi, devine predictibilă și lipsa de asumare a factorilor implicați de a le face totul mai ușor.

Pledoaria unui părinte

Unii nu au device-uri, unii nu beneficiază de conexiune de net, alții mimeză că n-au. În final, eșecul unui sistem de învățământ va fi eșecul unei societăți.

Cumva, a înțelege că performanța școlară este și o măsură a responsabilității și o certitudine a gradului de implicare a părinților nu ne poate apropia de adevăr!? Decât să ne plângem, poate-ar trebui mai bine să ne stucturăm propria atitudine!?

“Școala, încotro?”, discuție cu profesori și academicieni: Apărând școala, apărăm viitorul urmașilor noștri

Decât un reproș, mai bine o oră în plus alocată temelor puiului tău!? Într-o lume în care obișnuim să căutăm vinovați, mai bine să încercăm să devenim proprii eroi ai copilului nostru! E o investiție sigură în viitor!

Timpul poate deveni calitate umană, dacă știi cui să-l aloci.

Text, foto Mirela Neațu

Vezi cum arată un purificator de aer care anihilează coronavirus

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here