Interes crescut pentru medicină: la simularea admiterii la UMF Iaşi au participat peste 600 de liceeni

0
admitere

La concursul organizat de UMF Iaşi şi Societatea Studenţilor Medicinişti din cadrul Universităţii au luat parte 612 elevi de clasa a XII-a şi absolvenţi de liceu.

Simularea examenului de admitere a fost organizată la toate specializările din cadrul celor patru facultăţi ale Universităţii: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.

Simularea examenului de admitere, care se desfăşoară în aceeaşi parametri cu examenul propriu-zis din iulie, ajută foarte mult candidaţii”

„Este prima sesiune de simulare pe care UMF o organizează în acest an. Cea de-a doua sesiune de simulare a examenului de admitere va avea loc în data de 7 mai. Simularea examenului de admitere, care se desfăşoară în aceeaşi parametri cu examenul propriu-zis din iulie, ajută foarte mult candidaţii. Aceştia se pot obişnui cu atmosfera de examen, fac exerciţii de gestionare a emoţiilor şi îşi fac o evaluare a cunoştinţelor. Viitorii studenţi au trebuit să opteze pentru simularea examenului la o facultate deoarece aceste concursuri s-au desfăşurat în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră”, a declarat Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi.

Simularea concursului de admitere se află la a V-a ediţie

Examenul s-a susţinut la proba de anatomia omului, probă obligatorie, iar la a doua probă candidaţii au avut de ales să susţină evaluarea la fizică sau la chimie. Potrivit organizatorilor, 500 dintre cei 612 aspiranţii la statutul de student medicinist au preferat să susţină cea de-a doua probă la chimie organică.

Citește și: Topul celor mai bune țări pentru educație în 2017

Simularea concursului de Admitere 2017 este un proiect educaţional destinat elevilor din clasa a XII-a sau oricărei persoane care dorește să se înscrie la Universitatea de Medicină. Acesta are ca activitate principală simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat. Ediţia a V-a se va desfășura pe parcursul a două sesiuni, prima având loc pe 11 martie 2017, iar cea de-a doua în ziua de duminică, 7 mai 2017.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here