Institutul de Artă din San Francisco se închide după aproape 150 ani de funcționare

0

Institutul de Artă din San Francisco, a căror absolvenți anteriori au fost renumiții artiști precum Annie Leibovitz, Kehinde Wiley și Catherine Opie nu va accepta studenții pentru semestrul de toamnă, după aproape 150 de ani de funcționare. Astfel, o școală cu renume ar putea să dispară.

 

Școala de artă de top din Sun Francisco a anunțat că își suspendă orele în cel de-al doilea semestru. Studenții absolvenți își vor primi diplomele în luna mai, dar facultății și angajații acestora, sunt nevoiți să se pregătească pentru o concediere în masă. Oficialii instituției anunță că acestă schimbare este cauzată de creșterea datoriilor.

Profesolul de istorie a artei din cadrul instituției, Corinna Kirsch și-a exprimat opinia cu privire la aceste vești: „Sunt într-adevăr tristă că o comunitate vibrantă în care puteai mereu vedea artiști prin campus, s-a sfârșit.”

Cioplitorul în lemn care învață copiii prin artă și meșteșugărit

Fondată în 1871, devenise unica instituție de arte plastice dedicată anume artei contemporane și a câștigat o reputație notorie. Galeria școlii conține pictura „The Making of a Fresco Show the Building of a City” realizată în 1931, de pictorul mexican Diego Rivera. Pentru a face față crizei financiare, administratorii au lansat ideea de a vinde freca pe care apare lucrarea, care este evaluată cu pentru 50 de milioane de dolari.

Lista instituțiilor americane care se confruntă cu falimentul este în creștere.

Vezi care este cel mai bun purificator

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here