Evaluările online vor înlocui examenele la Universitățile Oxford și Cambridge

0

Universitățile Oxford și Cambridge au decis să înlocuiască examenele din această vară cu evaluări online, măsurile au fost luate în contextul pandemiei COVID-19. Noile implementări au apărut după mulțimea de apeluri telefonice către aceste instituții din partea miilor de studenți, care fie anunțau renunțarea la studiile semestriale, fie solicitau înghețarea anului de studii.

Universitatea Cambridge a anunțat că va înlocui examenele din această vară cu evaluarea online. Studenții care nu pot face acest lucru din cauza unor motive temeinice, vor avea posibilitatea să efectueze evaluarea încă o dată, când universitatea va fi din nou funcțională.

Prof. Martin Williams, vice-cancelar pentru educație la Oxford, a spus că universitatea se așteptă ca evaluarea finală să includă examene susținute de la distanță și trimise online, și a invitat studenții să solicite sprijin într-o consultație online.

Anunțul său a venit ca răspuns la o scrisoare deschisă a 1.200 de studenți de la Oxford, dintre care 30% sunt studenții ce finalizează studiile în acest an. Ei au solicitat universității permisiunea ca cei care urmau să absolvească în acestă vară, să repornească ultimul an în septembrie sau la Paște 2021. La fel, studenții au propus ca cei din anul final să poată primi o clasificare bazată pe note anterioare, disertații și alte lucrări de curs. Până acum, șapte studenți ai universității au fost tesți pozitiv pentru Covid-19.

În acest moment, pentru majoritatea universităților, cea mai bună opțiune este ca studenții să susțină examene online, de acasă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here