A început a treia ediţie a „Orei de educaţie rutieră” în 60 de școli din București

0
rutieră

10.000 de elevi de clasa a III-a din Bucureşti vor face, în perioada 20 martie – 14 aprilie, „Ora de educaţie rutieră”, susţinută de studenţi la Psihologie, un agent de poliţie şi învăţătorul clasei.

Proiectul îşi propune să promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră

81% dintre copii ştiu ce înseamnă pieton, dar 35% nu ştiu cum arată un poliţist. Astfel, 300 de învăţători, 50 de studenţi şi 30 de poliţişti locali vor prezenta în faţa a 10.000 de elevi de clasa a III-a din 60 de şcoli bucureștene importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

 „Proiectul îşi propune să promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi, de asemenea, să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor”, susțin organizatorii.

„Ora de educaţie rutieră” va fi susţinută de studenţi ai Facultăţii de Psihologie și agenţi de poliţie

Potrivit acestora, „Ora de educaţie rutieră” durează 50 de minute şi va fi susţinută de către echipe formate din trei studenţi ai Facultăţii de Psihologie, împreună cu un agent de poliţie, plus învăţătorul clasei.

Citește și: România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze pentru transportul elevilor

Potrivit unui studiu al Asociaţiei „Împreună Pas cu Pas” în 2015, realizat pe 3.000 de copii de clasa a III-a, 81,6% dintre aceştia cunosc semnificaţia termenului „pieton”, 70% ştiu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, însă peste 37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie, iar 35% nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here