România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze pentru transportul elevilor

0
microbuz

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu.

Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mâine, de la Piatra Neamț. Unul dintre ele este cel legat de donația pe care România o face către Republica Moldova — cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor”, a declarat Grindeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

În anii trecuți România a mai donat 100 de microbuze Republicii Moldova

Potrivit șefului Executivului, această donație este o continuare a unui program din anii anteriori.

În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relația dintre România și Republica Moldova e o relație specială, având în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România și din Republica Moldova le au. De aceea, o considerăm o (…) ședință extrem de importantă”, a mai spus Grindeanu.

 

Citește și: Caravana UMF Iași începe campania de promovare și consiliere a elevilor din nouă judeţe

 

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat că donația a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României și Republicii Moldova.

Microbuzele sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău

În cadrul ședinței de mâine, de la Piatra Neamț, vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. (…) Ele sunt deja achiziționate, sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău. Deci sperăm că în maxim trei săptămâni aceste microbuze să ajungă în Piața Mare din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul Republicii Moldova, a arătat Sevil Shhaideh.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va întreprinde mîine o vizită de lucru în România. După întrevederea tete-a-tete a Premierilor, discuţiile vor fi continuate în şedinţa în plen a celor două delegații oficiale din care vor face parte mai mulţi miniştri.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here