În 650 de unități de învățământ se predau cursuri online

5.233 de unități de învățământ se află în scenariul 2

0

În 650 de unități de învățământ se predau cursuri online, anunță Ministerul Educației. Dintre acestea, 246 sunt în scenariul roșu din cauza cazurilor de COVID-19, iar restul ca urmare a ratei de incidență ori a infrastructurii școlare.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București):

11.769 de unități de învățământ în scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

5.233 de unități de învățământ în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Şcoala online îi afectează pe tineri. Zona de risc, tinerii între 12 și 20

654 de unități de învățământ în scenariul 3: implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 654 de unități aflate în scenariul roșu, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea respectivă.

Vezi pe Informateca.ro Topul orașelor din România în care se trăiește cel mai bine

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here