Din 2017, împrumuturile pentru studiile postuniversitare în UK se pot lua concomitent cu cele ERASMUS. Vedeți câți bani pot fi accesați

0
erasmus-plus-imprumut-finantare-uk-word-education-fair

În acest an are loc o premieră pentru cei care doresc să opteze pentru studii postuniversitare în Marea Britanie. Ei pot alege un împrumut în valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, la care se poate adăuga un împrumut ERASMUS de 9300 lire, pentru un program de un an sau 13.900 lire, pentru doi ani.

Rambursarea pentru împrumutul ERASMUS are loc într-o perioadă de 6-10 ani, în timp ce împrumutul către statul britanic poate fi returnat doar în momentul în care se atinge un venit anual mai mare de 21.000 de lire, rata nedepășind 6% din venit.

O parte dintre universitățile britanice la care se poate ajunge prin aceste împrumuturi – prezente în România la Word Education Fair între 18-23 februarie

Programele de împrumuturi sunt active pentru majoritatea universităților din Marea Britanie, studenții putându-și finanța în sistem combinat studii postuniversitare în valoare de până la 23.900 lire. De altfel, o parte din aceste universități vor fi prezente în România, la cel mai important târg educațional al anului — World Education Fair, pe 18 și 19 februarie în București și în Craiova și Constanța pe 21, respectiv 23 februarie. Aici, cei interesați vor putea discuta direct cu reprezentanții universităților despre opțiunile de studiu și de sistemele de finanțare”, declară Ana Maria Papp, manager al departamentului de Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Condiții de eligibilitate pentru împrumuturile ERASMUS

Până în prezent împrumuturile de la Guvernul Marii Britanii pentru studii postuniversitare se făceau în limita a 10.000 de lire, maxim 5000 de lire în primul an, dacă studiile durează 2 sau mai mulți ani. Persoanele eligibile pentru împrumuturile ERASMUS trebuie să fie cetățeni europeni care doresc să își continue studiile postuniversitare în Marea Britanie. Aceștia nu trebuie să fi studiat mai mult de un semestru la o universitate din Marea Britanie, pentru a putea accesa acest împrumut. În ceea ce privește rambursarea, aceasta începe la un an după absolvirea programului de studiu, absolvenții având posibilitatea să ia și o pauză de un an, de amânare a plății împrumutului, fără penalizări.

Universitățile britanice de pe lista Erasmul Plus care vin la Word Education Fair

Printre universitățile care sunt în lista Erasmus Plus și care vor fi prezente la World Education Fair, se numără: Lancaster University, Coventry University, London South Bank University, Birmingham City University, Falmouth University, University of Leicester, Canterbury Christ Church University, University of Bradford. În cadrul evenimentului vor avea loc și prezentări dedicate finanțării studiilor de master.

World Education Fair ajunge în februarie la a 26-a ediție, fiind prezenți la București reprezentanți a peste 100 instituții educaționale din toată lumea.

În cadrul târgului, participanții pot intra în contact direct cu reprezentanții universităților din străinătate

„Reușim să aducem și în acest an la București universități, școli și licee de prestigiu din toată lumea, oferind participanților un concept educațional integrat, de Educație 360°, unic în țara noastră. Practic orice participant are acces la instituțiile de învățământ prin contactul direct cu reprezentanții acestora. Astfel, vor putea fi accesate licee și universități care oferă programe de studii pentru tinerii români, dar și instituții care organizează tabere educaționale în străinătate. Ca la fiecare ediție, ne bucurăm și de prezența unor instituții care vin pentru prima dată în România, din țări precum Germania, Finlanda, Mara Britanie. Printre acestea se numără și Cambridge Occupational Analysts, celebrul centru de testare și orientare profesională”, adaugă Ana Maria Papp.

Citește și: Și în acest an Guvernul României așteaptă studenții la internship

 

World Education Fair este organizat de consultantul educațional IntegralEdu în București la hotel Radisson Blu, pe 18-19 februarie, urmând Craiova — 21 februarie și Constanța — 23 februarie. Mai multe informații despre eveniment și modalitatea de înscriere se pot găsi pe site-ul www.worldeducation.ro.

Despre IntegralEdu

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Sursă foto: www.studentabroadmagazine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here