Universitatea de Vest Timișoara va investi 7 milioane de euro pentru dezvoltarea instituțională în 2017

0
universitatea-de-vest-timisoara-investitii

Universitatea de Vest din Timișoara intenționează să investească șapte milioane de euro în acest an pentru dezvoltarea instituțională în direcția stimulării activității de cercetare, dezvoltării stagiilor de practică și a infrastructurii școlare, dar și pentru stimularea antreprenoriatului din regiune. 

Banii urmează să fie accesați din fonduri europeane prin Programul Operațional Capital Uman, prin Programul Operațional Regional, prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Ungaria și Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Una dintre direcțiile vizate de investițiile pe care urmează să le facă Universitatea de Vest în 2017 o reprezintă stimularea activității de cercetare prin acordarea de burse doctorale și postdoctorale. Un alt obiectiv este creșterea gradului de angajare în rândul absolvenților universității, pentru care vor fi îmbunătățit modul în care sunt derulate stagiile de practică ale studenților. Infrastructura educațională va fi dezvoltată prin renovarea, amenajarea și modernizarea spațiilor pe care le deține instituția universitară. Un alt deziderat care se dorește atins prin aceste proiecte în reprezintă implicarea Universității de Vest Timișoara în stimularea și dezvoltarea antreprenoriatului la nivel regional.

Citește și: Universitatea care organizează cursuri gratuite de pregătire pentru BAC

 

În contextul în care bugetul educației în 2017 este mai mic, iar cheltuielile cu personalul cresc, primele care au de suferit sunt investițiile. Vom reuși să compensăm din aceste neajunsuri prin accesarea de fonduri europene, nu ne permitem să stagnăm. Singura noastră opțiune este să investim continuu, mai ales că avem destule decalaje de recuperat față de universitățile din vestul Europei. Suntem optimiști în ceea ce privește sumele pe care le putem obține, având în vedere experiența noastră pozitivă cu fondurile europene în ciclul financiar anterior”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Cele șapte milioane de euro estimate a fi accesate în 2017 pentru dezvoltare instituțională nu includ fondurile care vor fi atrase pe segmentul cercetării. În plus, facultățile vor implementa la rândul lor diverse proiecte europene, în funcție de necesitățile educaționale.

Sursă foto: www.optiuni.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here