Hotărârea 666: bursele rămân ca cele de anul trecut, între 8 lei şi 1.000 de lei

1

Bursele pentru elevi rămân ca cele de anul trecut, între 8 lei şi 1.000 de lei. Anul acesta peste 400.000 de elevi vor lua burse, fie de studiu, fie sociale, la același nivel ca cel de anul trecut, potrivit HG pentru cuantumul minim al burselor şi notei de fundamentare a acesteia. Hotărârea controversată a primit numărul 666 şi a fost publicată în Monitorul Oficial, în varianta care prevede că acest cuantum rămâne neschimbat față de nivelul de anul trecut, deși inițial cuantumul minim propus era de 100 de lei. Ulterior oficialii au retras această informație.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede că “în anul școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul școlar 2018-2019”.

Citește și Studiu: tații consideră că cei mici nu ar trebui să se machieze până la 16 ani. Mamele ripostează!

Forma inițială a proiectului prevedea că “începând cu anul școlar 2019-2020, bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, se acordă în cuantum de 100 de lei. Acestea se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Sumele alocate acestor drepturi nu pot fi mai mici de 100 de lei.”

Ministerul mai explică în comunicatul din 9 septembrie 2019: “pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul școlar 2018-2019″.

Citește și Copiii crescuți în gospodăriile religioase au mai multe probleme comportamentale decât ceilalți

Sursa: Edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here