F.S.L.I. solicită de urgenţă Guvernului și Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice

0
simion-hancescu-fsli-protecție

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I. ) solicită de urgenţă Guvernului și Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, precum este în cazul polițiștilor și magistraților.

Potrivit unui comunicat de presă al federației, reprezentanții săi au depus la încă din anul 2015 la Parlament un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care avea această solicitare, însă până în prezent nu i s-a dat curs.

„F.S.L.I. este împotriva actelor de violenţă, abuz sau vandalism care au loc în orice spaţiu public, cu atât mai mult în unităţile de învăţământ. Statistici ale Ministerului Educaţiei din anul  2015 arată că în fiecare zi sunt raportate 70 de cazuri de violenţă în şcoli, victime fiind atât elevi, cât şi cadre didactice”, se arată în sursa citată.

 Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educaţiei, în 2015 au fost raportate peste 19.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcoli.

„Imaginile difuzate de mass-media, în care un cadru didactic din Teleorman este umilit, batjocorit şi agresat de către elevii săi, ne revoltă. Anul trecut un cadru didactic din județul Botoșani a fost lovit cu violență de un părinte chiar în fața colectivului de elevi, fiind transportat la spital. F.S.L.I. a demonstrat că este un partener real al elevilor şi al părinţilor şi, pentru că ne dorim un sistem de educaţie sănătos, atragem atenţia opiniei publice, dar şi Guvernului şi Parlamentului României, că astfel de situaţii nu trebuie să se întâmple în unitățile de învățământ. Școala trebuie să fie mediul care-i formează pe tineri pentru a fi buni cetățeni și nu un spațiu propice pentru încurajarea apariției viitorilor infractori”, susțin reprezentanții F.S.L.I.

 

Citește și:  Primul album românesc de colinde cântate la instrumente de suflat din alamă va fi lansat pe 7 decembrie la Cărturești Carusel de Athenaeum Brass Quintet

 

F.S.L.I. solicită Inspectoratului Şcolar Teleorman, precum şi Ministerului Educaţiei să verifice ce s-a întâmplat cu exactitate în unitatea de învăţământ şi să ia măsurile care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare.

„Imaginile difuzate de întreaga mass-media sunt de-a dreptul şocante. Cu atât mai mult, cu cât nu sunt singurele. În fiecare an avem parte de astfel de scene. Agresivitatea nu are ce să caute în locul în care copiii sunt educaţi. Nu vrem să condamnăm pe nimeni, dar vrem să avem un sistem de învăţământ corect, în care să nu fie nici încurajate şi nici ascunse astfel de situaţii, doar pentru a păstra prestigiul unei şcoli sau pentru a nu deranja liniştea unui director. Cerem Guvernului şi Parlamentului măsuri de protecție pentru cadrele didactice, măsuri de care beneficiază alte categorii profesionale. Considerăm că orice atingere a integrităţii fizice sau morale a unui cadru didactic trebuie să fie drastic pedepsită. Suntem convinşi că părinţii ne vor sta alături în acest demers, precum şi elevii. F.S.L.I. îşi doreşte calitate în actul educaţional, dar şi respect faţă de cei care fac educaţia. Cu situaţii de violență, şcoala poate să devină un loc al nesiguranţei şi al exemplelor greşite”, a declarat preşedintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here