Formația instrumentală Athenaeum Brass Quintet va lansa joi, 7 decembrie, primul album românesc de colinde cântate exclusiv la instrumente de suflat din alamă. Concertul va avea loc la Librăria Cărurești Carusel din București începând de la ora 17.00.
„Cvintetul nostru a are la bază un formație studențescă care activa încă de la începutul anilor ’90, dar abia în 2003 a luat numele de Athenaeum Brass Quintet. Am făcut o pauză din 2009 până anul trecut, între timp s-a mai schimbat componența trupei și în acest an am decis să revenim într-o nouă formulă. Ne-am gândit că ar fi de bun augur să începem cu un album de colinde pentru care am lucrat cu inginerul de sunet Andrei Kerestely, înregistrările făcându-le în luna seprembrie la Midi Sound Studio. Deși publicul românesc este în măsură mai mică obișnuit cu genul acesta de orchestrație, ne dorim să facă cu noi pasul în minunata lume a muzicii interpretate la instumente de suflat din alamă”, declară Laurențiu Sima, membru al formației Athenaeum Brass și Quintet și tubist la Filarmonica „George Enescu” din București.
Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica
Albumul de colinde ce urmează a fi lansat conține 12 colinde din reprertoriu internațional, compuse și orchestrate de compozitori și aranjori străini, și două suite de colinde românești, aranjate de compozitorul și orchestratorul român Ioan Dobrinescu.
„După acest proiect, avem în plan să lansăm încă două CD-uri, unul cu muzică barocă, preclasică și clasică, și altul cu muzică de divertisment – jazz, chiar și pop, pentru care dorim să colaborăm și cu soliști vocali sau chiar cu formații de jazz, blues, pop etc.”, mai spune Laurențiu Sima.
Membrii formației Athenaeum Brass Quintet sunt: Florin Pane (trombon), Luca Ionel (corn), Oleg Răileanu (trompetă), Octavian Bogdan (trompetă) și Laurențiu Sima (tubă). Pe lângă Athenaeum Brass Quintet, aceștia activeză în cadrul Filarmonicii „George Enescu”, Orchestrei Radio, Operei Naționale Române, precum și în alte ansambluri vocal-instrumentale.
Formația posedă un bogat repertoriu, abordând lucrări de muzică la Baroc la Jazz și Pop, în transcripție pentru cvintet de alamă. De-a lungul activității sale, cvintetul a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate.