„Conferințele Culturale LEMET” îl aduc pe Armand Goșu la Câmpina

0

Vineri, 22 decembrie, începând cu ora 18:00, la Casa Municipală de cultură Geo Bogza” din Câmpina, va avea loc cea de-a doua ediție a Conferințelor Culturale LEMET.

Dacă primul eveniment din seria Conferințelor Culturale LEMET l-a avut invitat pe eseistul și fostul diplomat Teodor Baconschi, invitatul acestei ediții este istoricul, sovietologul, profesor universitar, doctor Armand Goșu, iar tema de discuție a acestei ediții este “Rusia: bilanț istoric la un secol de la lovitura de stat bolșevică”.

“Am fost trimis de directorul Institutului “N. Iorga” al Academiei Române. S-au deschis arhivele în Rusia, după decembrie 1991 (…). Am fost trimiși trei oameni în Rusia, la Moscova. Eu am rezistat, ceilalți doi au plecat, unul după o lună, celălalt după trei luni. Eu aveam bursă de doctorat. Mi-am depus teza și susținut-o în 1998’’. Am ajuns să colaborez cu radio BBC. Am intrat repede în mediul jurnaliștilor britanici, americani, australieni din Moscova, care m-a stimulat. Aveam legitimaței de BBC Marea Britanie’’, , spune Armand Goșu într-un interviu pentru Dilema Veche, despre experiența sa în est.

„Conferințele Culturale LEMET” este un proiect demarat și derulat de producătorul prahovean de mobilă LEMET, în parteneriat cu Casa Municipală de cultură “Geo Bogza” și Codruț Constantinescu.

“Orașul Câmpina este cunoscut pe plan național, în special, pentru cele două mari personalități care au locuit și creat aici, Nicolae Grigorescu și B.P Hașdeu. Știm că și alte mari personalități culturale ale României au vizitat orașul nostru și au susținut conferințe pe diverse tematici aici. Putem să îi enumerăm pe Nicolae Iorgan, Tudor Vianu, C.C. Giurescu, Liviu Rebreanu. Ne-a plăcut ideea de a reînvia această tradiție și de a aduce la Câmpina personalități culturale proeminente ale României pentru a purta un dialog pe teme de actualitate cu iubitorii de cultură din Câmpina. Încurajăm, în special, tinerii să participe, să pună întrebări, să se implice”, a declarat Adina Ionescu, director Dezvoltare Durabilă Lemet.

Intrarea este liberă, iar la finalul conferinței, invitatul special va oferi autografe. Pentru mai multe detalii, puteți consulta evenimentul aici.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here