Franța interzice folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor

1

Tuturor copiilor care practică învățământul francez și care au sub 15 ani li se va interzice să-și folosească telefoanele în orice moment al zilei la școală. Acești copii care se întorc din pauza vacanței de vară nu vor mai putea beneficia de accesul la smartphone-urile de ultimă generație pe care le au în timpul programului.

Parlamentul francez a adoptat interzicerea smartphone-urilor în colegii şi licee pentru copiii sub 14-15 ani, printr-un ultim vot în Adunarea Națională. Franța a interzis: toate telefoanele mobile, tabletele și smartwatch-urile.

Inițiativa privind „încadrarea utilizării telefonului mobil în instituțiile de învățământ școlar”, a fost o promisiune de campanie a președintelui Emmanuel Macron şi a fost adoptată cu o largă majoritate: un vot „împotrivă” şi 62 „pentru”.

Prin proiectul de lege se va interzice folosirea oricărui obiect conectat – ceas, mobil sau tabletă – în școli şi colegii. Vor exista excepții ”în vederea unui uz pedagogic”, iar acest lucru se va întâmpla  la cerințele fiecărei instituții prin propriul regulament sau în cazul copiilor cu dezabilități, conform PHYS.org.

Citește și Cercetătorii au descoperit în ce măsură ne afectează cafeaua consumată înainte de culcare

O lege anterioară, adoptată în 2010, a interzis deja folosirea smartphone-urilor în timpul orelor de curs. În prezent, aproape nouă din zece adolescenți francezi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au un smartphone.

Ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, a spus că vechea lege nu a fost aplicată în întregime, iar noul proiect poate „trimite un mesaj către societatea franceză”, dar şi că adoptarea acestuia plasează Franța „în secolul XXI”.

De asemenea, acesta a afirmat că ”fiind deschis tehnologiilor viitorului nu înseamnă că trebuie să acceptăm toate utilizările lor”.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here