Cât stai în casă, folosește productiv timpul. Cele mai tari soluții gratuite de educație digitală din partea Estoniei

2

Mart Laidmets, secretar general al Ministerului eston al Educației, a lansat un anunțul oficial care pare să diminueze un pic din panica creată în jurul COVID-19.

Cui îi e frică de învățământul digital? Învățarea și predarea digitale sunt o provocare și în circumstanțe normale. Totuși, pe parcursul epidemiei COVID-19, școala digitală este singura opțiune. În Estonia, facem ca tehnologia informației să funcționeze pentru educație și avem o serie de soluții care sprijină pe deplin învățarea la distanță. Suntem pregătiți să împărtășim soluțiile și bunele practici estone cu țările care au nevoie de asemenea soluții” a declarat acesta.

Învățarea de acasă este soluția alternativă pentru toții elevii. Estonia, țara europeană numărul 1 la testele PISA, pune gratuit la dispoziția altor țări soluțiile sale de educație digitală. Iată care sunt acestea:

Lista de aplicații gratuite, puse la dispoziția oricărui care este interesat de predare la distanță, oferă soluții pentru matematică și pentru limbi (internaționale), soluții de catedră și de cancelarie virtuală etc…

Prima variantă disponibilă pentru toate țările este platformă 99math de matematică pentru clasele 1-8, ce poate fi utilizată de acasă și de la distanță.

 

Cea de-a doua platformă este Lingvist – disponibilă gratuit timp de un an. O platformă pentru învățarea personalizată a limbilor străine, pentru liceu, disponibilă pentru toate țările.

 

În online mai puteți accesa și o platformă de cancelarie digitală. Clanbeat – disponibilă pentru toate țările, gratuit până la sfârșitul actualului an școlar.

 

O soluție alternativă este și platforma DreamApply – aplicație pentru înscrierea la instituții de învățământ superior. Gratuită pentru primăvara-vara 2020.

 

Lista este continuată de:

Tutor.id – aplicație pentru profesori particulari și meditații

ALPA Kids – aplicație educativă pentru grădinițe și pentru părinții copiilor mici – deocamdată este disponibilă în țările unde există comunități estone, dar poate fi localizată în funcție de dorințele unor parteneri locali.

 

Loquiz – jocuri educative ce încurajează mișcarea. Gratuit până la sfârșitul actualului an școlar.

Speakly – Platformă gratuită timp de 1 lună. Oferă posibilitatea de învățare a limbilor străine penru gimnaziu, țiceu, universități, școli vocaționale, învățare pe tot parcursul vieții. Curriculum acceptat: eston, englez, rus, finlandez, leton, lituanian, polonez, francez, german, spaniol.

Lista aplicațiilor puse la dispoziție este extrem de tentantă. Întrega gamă de oportunități o poți descoperi aici.

 

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here