Focarul de coronavirus de la Şcoala nr. 28 din Bucureşti este cauzat de tulpina din Marea Britanie

0
coronavirus medici cercetatori sars-cov covid
coronavirus medici cercetatori sars-cov covid

Focarul de coronavirus de la Şcoala nr. 28 din Bucureşti este cauzat de tulpina din Marea Britanie, B.1.1.7.  Vineri ar urma să aibă loc o confirmare în acest sens, după finalizarea procesului de secvenţiere desfăşurat la Institutul ”Matei Balş”, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul INSP.

 

„Este clar un focar care este datorat acestei tulpini, B.1.1.7. După cum bine ştiţi, cel puţin primele patru persoane identificate au şi intrat în procesul de secvenţiere la Institutul ‘Matei Balş’. Cum spuneam, este un proces laborios şi durează câteva zile bune. Nu mă aştept ca înainte de ziua de vineri să se confirme. Din punct de vedere epidemiologic, mie îmi este suficient ca să spun că toate celelalte cazuri care se află în legătură directă cu aceste persoane au aceeaşi tulpină; nici nu cred că este o necesitate să mai cheltuim bani cu secvenţierile, focarul putem să spunem că s-a creionat şi definit”, a declarat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria alături de coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vezi și Focar de COVID-19 la o școală din București

Ea a subliniat că, din datele pe care le are, niciuna dintre persoanele respective nu are o formă de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 gravă, nici măcar medie.

„Deci, nu îi este periclitată starea de sănătate”, a adăugat Adriana Pistol.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a informat că nouă persoane au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7, cu originea în Marea Britanie, care are o contagiozitate ridicată.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni s-a realizat dezinfecţie generală. Ulterior, ancheta epidemiologică a fost extinsă şi au mai fost recoltate 11 probe.

Citește despre cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here