Firea crede că Guvernul vrea să-i transforme pe toţi părinţii într-o ”grupare de vinovaţi”

0
3-gabi-firea-ajutor-familii-monoparentale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la congresul PSD de sâmbătă că Guvernul, prin măsurile impuse în vederea începerii şcolii, vrea să-i transforme pe toţi părinţii într-o „grupare de vinovaţi”, pentru că vor completa o declaraţie pe proprie răspundere, şi a adăugat că este important ca PSD să rămână aproape de oameni.

„Sunt mamă, sunt părinte, ca majoritatea dintre dumneavoastră, şi în fiecare zi mă revolt. Acum câteva zile m-am revoltat, despre copiii României s-a spus că trebuie să înceapă şcoala în 3 săptămâni şi că este obligatoriu să poarte mască, inclusiv cei foarte mici, care nu vor şti să o păstreze pe nas, pe gură, să nu se atingă, să nu socializeze în clase, să fie, în orice caz, cum se spune, ca într-o puşcărie medicală, dar asta nu a fost tot. Mi se pare revoltător de-a dreptul (…) să vii ca ministru al Educaţiei, ca ministru al Sănătăţii şi ca prim-ministru care nu reacţionează, deci înseamnă că le cauţionează faptele celor care conduc Sănătatea şi Educaţia, că părinţii sunt cei vinovaţi. Toţi părinţii din România se transformă într-o grupare de vinovaţi, pentru că va trebui să semnăm cu toţii o declaraţie pe proprie răspundere, care poate avea şi implicare juridică, că ne trimitem copiii la şcoală în bună regulă. Dar de unde să ştim noi că sunt în bună stare?! Suntem toţi medici, suntem toţi asistenţi, ne putem da cu toţii cu părerea despre starea de sănătate a unui copil?! Ca şi observaţie a unui copil, putem spune dacă se simte bine sau mai puţin bine, dar părinţii din România nu trebui să fie transformaţi în vinovaţi”, a afirmat Gabriela Firea.

Congres PSD: ”justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid”

Firea a criticat dur Guvernul pentru modul cum i-a tratat pe români în perioada pandemiei şi a punctat că PSD este partidul care trebuie să fie aproape de oameni.

„Pe cine vrea să scuze, să acopere Guvernul, ce ştie Guvernul şi noi nu ştim? Ce se va întâmpla peste 3 săptămâni, când încep şcolile? Ce scenariu este cunoscut deja în laboratoare şi nu ni se dau informaţii? Va fi atât de rău? Dacă va fi rău, de ce începe şcoala? (…) Cred că noi trebuie să fim aceia care suntem aproape de oameni, pentru că doar noi am luptat în această pandemie, nu doar cu virusul, ci am luptat cu nepăsarea, cu indolenţa, cu neputinţa, cu lipsa de organizare a acestui Guvern, care nu a făcut altceva decât să-i ameninţe pe români, să le pună etichete, să le pună ştampile, să le dea amenzi foarte mari, dosare penale şi să instituie dictatura”, a mai declarat Gabriela Firea la congresul PSD.

Declarația pe proprie răspundere a părinților la începerea școlii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here