Filmul complet al arestării elevilor din curtea școlii 29 Tomis Nord

0

Se fac verificări la școala ”Mihai Viteazul” din Constanța din curtea căreia mai mulți adolescenți au fost luați duminică de poliție. Directorul unității, Ioan Ciorogaru, și-a dat demisia, în semn de protest față de acțiunea forțelor de ordine.

Directorul demisionar al școlii susține că până acum a făcut nenumărate sesizări referitoare la faptul că persoane adulte necunoscute obișnuiesc să intre în curtea unității de învățământ.

El acuză că nu s-a luat nicio măsură.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la începutul anului școlar, instituția nu mai are paznic, iar din 3 femei de serviciu a mai  rămas una. În ultimii 3 ani, conducerea școlii a făcut mai multe solicitări către autoritățile locale pentru repararea gardului.

Părinții adolescenților cu vârste între 14 și 16 ani susțin că aceștia au jucat baschet și fotbal în curtea Școlii 29, din cartierul constănțean Tomis Nord. Când a venit poliția, copiii stăteau de vorbă.

Din grupul de peste 20 de tineri, doar 8 au fost prinși și duși la secție.

Notă scăzută la purtarea pentru elevii care nu poartă mască

Locatarii din blocurile vecine sunt de altă părere. Într-o singură zi au făcut 4 reclamații scrise și 5 prin telefon. Ei s-au plâns polițiștilor că adolescenții, care nu sunt elevi ai școlii, fac gălăgie pe terenul de sport.

Chiar și așa, părinții contestă modul în care au acționat agenții.

Ce spune Ministerul de Interne duminică

Conducerea Ministerului de Interne a anunțat, duminică, verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii din Constanța care au ridicat și dus la sediu opt elevi din curtea unei școli. Verificările sunt făcute de Corpul de control al ministrului.

Părinții adolescenților cu vârste între 14 și 16 ani susțin că aceștia au jucat baschet și fotbal în timpul zilei în curtea școlii 29 din cartierul constănțean Tomis Nord. Iar când a venit poliția, copiii stăteau de vorbă. Din grupul de peste 20 de tineri, doar 8 au fost prinși și duși la secție.

Locatarii din blocurile vecine sunt de altă parere. Într-o singură zi aceștia au făcut 4 reclamații scrise și 5 prin telefon. Și s-au plâns polițiștilor că adolescenții, care nu sunt elevii școlii, fac gălagie pe terenul de sport. Chiar și așa, părinții contestă modul în care au acționat agenții.

Un grup de studenți a inventat un remediu împotriva stresului

Un bărbat a povestit că la secția de poliție, minorii au fost audiați doua ore fără ca părinții să fie de față. Psihologii sunt de părere ca astfel de incidente pot fi evitate dacă există comunicare.

Polițiștii susțin că nu au încălcat legea, iar copiii erau prea mulți ca să-i poată identifica, legitima și amenda în stradă.

Și reprezentanții asociației elevilor din Constanța sunt revoltați de cele întâmplate și cer soluții de la autorități.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Constanța a inițiat o anchetă internă cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis duminică seara IGPR.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here