Conducerea Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină „GrT.Popa” din Iași a lansat un program de sprijin pentru studenții care provin din familii defavorizate sau pentru care adaptarea de la viața de liceu la viața de facultate este mai dificilă, scrie Agerpres.
Potrivit decanului Facultății de Medicină Dentară, Norina Consuela Forna, anul trecut, 7% dintre studenți au fost nevoiți să renunțe la studii fie pentru că provin din familii cu venituri mici, din mediul rural sau sunt persoane care au dizabilități sau boli cronice, ori pentru că tinerii nu reușesc să se adapteze la programul universitar.
În vederea prevenerii unor astfel de situații, conducerea facultății a decis să lanseze acest proiect, prin care vor fi ajutați anual 75 de studenți din primul an de la Facultatea de Medicină Dentară și Colegiul de Tehnică Dentară.
Citește și: Petale-n vânt: proiect caritabil pentru copii defavorizați care a implicat peste 700 de cadre didactice și 8 mii de școlari și preșcolari
Proiectul «Prevenirea abandonului școlar și consilierea în alegerea traiectoriei în cariera pentru studenții anului I de medicină dentară și tehnică dentară. BeMeDTech» duce la motivarea și accesul studenților din grupul țintă la o educație de calitate, având ca rezultat final o creștere a promovabilității la încheierea proiectului care se defășoară pe o perioadă de trei ani. Astfel, ne dorim îmbunătățirea performanțelor academice pentru 225 de studenți din anul întâi. Pe tot parcursul unui an universitar, în fiecare dintre cei trei ani de implementare a proiectului, vor fi organizate cursuri, ateliere de lucru. Studenții vor primi și câte un atlas de anatomie umană, unul de anatomie dentară“, a precizat Norina Consuela Forna, managerul de proiect, potrivit sursei citate.
De asemenea, studenții incluși în proiect vor fi spijiniți de mai mulți specialiști în psihilogie de dezvoltare personală prin programe de consiliere profesională, orientare în carieră și servicii de coaching.
Sursă foto: www.ziarulevenimentul.ro