Elevii și profesorii ieșeni ai anului, premiați în cadrul Galei Excelenței în Educație

0
Public-Gala-Educație-Iași

Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Centrul de Excelență Iași au organizat pe 7 decembrie cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței în Educație. În cadrul festivității au fost premiați 226 de profesori îndrumători și 341 de elevi olimpici, atât la concursuri naționale, cât și internaționale. Elevul anului a fost desemnată Mălina Irina Strugaru (clasa a XI-a – Colegiul Național – medalie de argint la Olimpiada Interdisciplinară de Științele Pământului), potrivit Curierul de Iași.

Gala Excelenței în Educație este de șase ani evenimentul de marcă al școlii ieșene întrucât în acest context omagiem și valorizăm înaltele performanțe ale elevilor școlii noastre și, implicit, buna pregătire și performanța profesorilor care îi pregătesc. Anul acesta premiem peste 500 de elevi și profesori. Sunt premii acordate în bani, plachete, distincții, cărți și obiecte electronice. Sunt doar simboluri care confirmă aprecierea noastră, a școlii ieșene, susținută, bineînțeles, și de comunitate, pentru elitele din învățământul preuniversitar ieșean. Avem și două elemente noi. Primul este o secțiune nouă, Secțiunea Premiile partenerilor, în care parteneri academici sau agenți economici premiază elevi cu performanțe deosebite. Al doilea element este faptul că Revista Excelsior este îmbogățită printr-o secvență de abordări teoretice, centrată pe educația de excelență”, a declarat prof. dr. Genoveva Farcaș, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, potrivit sursei citate.

Pentru organizarea acestui eveniment, municipalitatea a alocat 80.000 de lei, suma fiind aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local din 31 octombrie.

Din programul Galei au făcut parte următoarele momente: „Tentația lui Apollo – culoare, sunet, emoția metaforei”; Expoziţie de artă plastică, secvențe muzicale și coregrafice (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași); „Educaţia excelenţei – actori, profiluri, idealuri”; mesajul inspectorului școlar general, al reprezentanților autorităților locale și al personalităților invitate; „Noblețea unui destin asumat: susținerea performanței în școala ieșeană”; premierea elevilor olimpici şi a profesorilor îndrumători; desemnarea „Elevului anului”; recunoașterea proiectelor educaționale de succes, din tradiția recentă a excelenței ieșene (au fost premiate 6 proiecte educaționale din școlile ieșene); Excelsior – lansarea Revistei olimpicilor ieșeni – numărul VI, decembrie 2017.

 

Citește și: Facultatea de Medicină Dentară din Iași a lansat un program de susținere a studenților care riscă să abandoneze studiile

 

De asemenea, un număr semnificativ de premii speciale (tabere, tablete, premii în bani, pachete surpriză) au fost acordate direct de alți parteneri ai evenimentului (ArtEd, British Council, Asociația Română a Profesorilor Francofoni – A.R.P.F., Carrefour Felicia, Fundația PRAIS) într-un moment organizat în premieră în acest an în cadrul Galei. Partenerii evenimentului au fost Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea de Arte „George Enescu” și Editura POLIROM. Acestora li se adaugă și o serie de importanți sponsori.

Gala Excelenței în Educație, cel mai amplu eveniment educațional derulat anual în Județul Iași, a fost inițiată în 2012, la inițiativa fostului inspector școlar general, prof. dr. Camelia Gavrilă. Evenimentul a avut loc în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”.

Sursă foto: www.curierul-iasi.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here