Petale-n vânt: proiect caritabil pentru copii defavorizați care a implicat peste 700 de cadre didactice și 8 mii de școlari și preșcolari

0
petale-n-vant-iarna-2017-proiect-caritabil-copii

Mai mult de 8 mii de preșcolari și școlari, alături de aproximativ 700 de cadre didactice din 17 județe sunt implicate a cea de-a IV-a ediție a proiectului educațional de volutariat și caritate „Petale-n vânt”. Proiectul este cea mai mare inițiativă de acest gen la nivel național, care are scopul de a sprijini financiar și moral copiii defavorizați, prin intermediul unor activități de voluntariat și caritate ce se derulează pe durata unui an, scrie Agerpres.

Proiectul a fost inițiat în anul școlar 2012-2013, de către Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, participând la momentul respectiv 17 unități de învățământ din Sălaj. Acestea au fost implicate în ateliere de creație în cadrul cărora au confecționat obiecte pe care le-au vândut la târguri școlare, iar banii i-au donat unei asociații social-comunitare.

Anul trecut au participat la proiect 46 de unități de învățământ din șapte județe și s-au colectat  aproape 60.000 de lei.

Citește și: Peste 30 de milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru masa caldă a copiilor din 50 de unități de învățământ

„Anul trecut au fost 316 cadre didactice și 46 de unități de învățământ din șapte județe. (…) În total, caritatea voluntariatului a adus donații în valoare de 57.581 de lei. La ediția a IV-a suntem 17 județe și împreună, din aceste județe, ne-am adunat 87 de unități de învățământ. Nu cred că la nivel național mai există atâția oameni într-un singur loc. Și în această ediție se urmărește promovarea valorilor morale și a spiritului civic prin activități recreativ-creative menite să pună în valoare importanța educației nonformale în procesul educativ. Ateliere de creație, lucrări pentru simpozion, activități de reciclare și conștientizare, concursuri și târguri pentru a sărbători copilăria și jocul — o paletă bogată de acțiuni care ajută în mod direct la organizarea unor târguri-expoziții cu donație în scop caritabil“, a precizat joi, la conferința de deschidere, Alina Cotoi, coordonator al proiectului, potrivit sursei citate.

Banii strânși în cadrul proiectului vor merge către 13 asociații caritabile.

„Toți suntem petale aduse de vânt la un loc… Nicio școală din proiect nu înseamnă nici mult nici puțin, toți suntem un singur tot, luptând împreună pentru a da speranță cuiva, pentru a schimba o viață sau a mai prelungi una, fie și numai cu o zi. Uneori avem impresia că munca depusă este imensă, că luptăm degeaba, dar acest lucru nu mai contează deloc atunci când vezi bucuria din ochii unui copil căruia viața nu i-a surâs. Întotdeauna am adus speranța. Acestea sunt petalele: 87 de instituții, 27 de parteneri, 4 coordonatori principali, 21 coordonatori regionali, 87 coordonatori de instituții, aproximativ 700 de cadre didactice și peste 8.000 de preșcolari și școlari. Din acest an, nu mai avem nume separate, ci suntem toți petale-n vânt”, a conchis Alina Cotoi, citat de acceași publicație.

Sursă foto: www.facebook.com/petalenvant

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here