Elevii legitimați pot participa la Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.)

1
Foto: m.cugetliber.ro

La Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.) au dreptul de participare toți copiii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar înscriși, la data de 1 octombrie a anului școlar în care se desfășoară competiția, în registrul matricol al unității de învățământ pe care o reprezintă, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Astfel, a fost modificat alineatul 1 al articolului 3 din Regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor sportive școlare.

Înainte se puteau înscrie doar elevii care nu erau legitimați la disciplina sportivă pentru care participă, la unitățile de/cu învățământ sportiv, la palatele și cluburile elevilor, la clasele cu program sportiv sau la alte structuri sportive, pe tot parcursul anului competițional (1 septembrie-31 august). Această prevedere a fost eliminată.

„Art. 3. — (1) Ministerul Educației, prin Direcția generală învățământ preuniversitar, organizează și coordonează în fiecare an școlar, sub denumirea «Olimpiada națională a sportului școlar» (O.N.S.Ș.), competiții sportive școlare. La acestea au dreptul de participare toți copiii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar înscriși, la data de 1 octombrie a anului școlar în care se desfășoară competiția, în registrul matricol al unității de învățământ pe care o reprezintă.

Vezi și Cluj: UBB propune o perioadă de tranziţie pentru revenirea cu prezenţă fizică la cursuri

Elevii din centrele de excelență și centrele olimpice, școlarizați temporar în unități de învățământ din localitățile în care funcționează acestea, au drept de participare numai pentru unitățile de învățământ de unde provin și sunt înmatriculați.”, conform ordinului publicat.

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] La Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.) au dreptul de participare toți copiii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar înscriși, la data de 1 octombrie a anului școlar în care se desfășoară competiția, în registrul matricol al unității de învățământ pe care o reprezintă,… Cititi mai multe aici: Elevii legitimați pot participa la Olimpiada națională a sportului școlar (O.N.S.Ș.) […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here