Elevii din Sibiu au vacanţă prelungită pe toată perioada organizării Summit-ului

1

Unităţile de învăţământ vor fi închise în perioada 6-10 mai pentru organizarea Summit-ului şefilor de stat sau de Guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu.

Circa 28.000 de elevi au vacanţă prelungită, iar examenele pentru evaluarea naţională la clasa a doua vor fi susţinute odată cu cele pentru clasa a patra.

 În unul dintre liceele din centrul oraşului va fi organizat spital de campanie.

Inspectorul şcolar adjunct, Gheorghe Bîrză, a declarat luni, că cei aproximativ 28.000 de elevi din Sibiu vor rămâne acasă încă o săptămână cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

„În perioada 6 – 10 mai elevii din municipiul Sibiu nu vin la şcoală, am cerut un program de recuperare, ni s-a aprobat la minister. Majoritatea elevilor au recuperat cursurile în timpul şcolii. A fost lăsat la dispoziţia unităţilor de învăţământ cum au făcut această recuperare. Au făcut consilii de administraţie, consilii şcolare, şedinţe cu părinţii, unele şcoli au recuperat sâmbăta, altele în timpul programului, au mai rămas câteva ore la şcoală”, a spus Gheorghe Bîrză.

Potrivit inspectorului şcolar, săptămâna aceasta ar fi trebuit să se desfăşoare evaluarea naţională pentru elevii din clasa a doua, iar acest lucru nu va fi posibil.

Citeşte şi: Taberele de grup în străinătate, cea mai economică opțiune în materie de tabere internaționale

„Examenele naţionale, respectiv evaluarea la clasa a doua nu se va ţine acum. Am solicitat derogare de la Minister şi vor copiii examen în acelaşi timp cu cei de la clasa a patra, probabil săptămâna viitoare”, a mai spus inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Bîrză.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

 

 

un comentariu

  1. […] Unităţile de învăţământ vor fi închise în perioada 6-10 mai pentru organizarea Summit-ului şefilor de stat sau de Guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu. Circa 28.000 de elevi au vacanţă prelungită, iar examenele pentru evaluarea naţională la clasa a… Cititi mai multe aici: Elevii din Sibiu au vacanţă prelungită pe toată perioada organizării Summit-ului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here