EDUTECH: viziere pentru medici create cu imprimante 3D

0
edutech-viziere

Profesorii şi hub-urile 3D Printing EDUTECH din şcoli se mobilizează în lupta cu COVID-19. Aceștia au pus în funcţiune imprimantele 3D pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale şi farmacii.

 

Tehnologia 3D Printing se dovedeşte a fi extrem de utilă în lupta de combatere a epidemiei cu noul coronavirus, fiind o tehnică rapidă cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale.

EDUTECH promovează proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” iniţiat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cu susţinerea ECDL şi Dedeman, conform comunicatului publicat de ecdl.ro.

Sub sloganul  EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!, campania își propune să creeze noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România, prin care zeci de licee au fost dotate cu imprimante 3D, iar liceenii şi cadrele didactice sunt certificate în modelare şi printare 3D.
Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D

 

Este un proiect ce vizează orientarea învăţămâtului preuniversitar, inclusiv a celui profesional şi tehnologic, spre noi specializări cu potenţial de creştere economică, aşa cum este imprimarea 3D. Ajuns la a 3-a ediţie, proiectul a reuşit până acum activarea a 30 de hub-uri 3D Printing în cadrul mai multor licee din 27 de oraşe din întreaga ţară şi a dezvoltat o reţea de peste 60 de profesori, spcializaţi în modelare şi imprimare 3D, care deja au îniţiat şi certificat sute de liceeni în acest domeniu.
Astfel, reţeaua EDUTECH de hub-uri de imprimare 3D şi profesori preuniversitari pregătiti şi certificaţi 3D Printing, creată în cadrul proiectului Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D, se alătură eforturilor colective de a identifica soluţii viabile pentru combaterea efectelor crizei. Multe dintre cadrele didactice dau dovadă de un spirit civic impresionant şi lucrează pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale. Aşa se întâmplă deja la Colegiul Naţional Ioan Slavici din Satu Mare sau Colegiul Naţional Decebal din Deva.

Cercetătorii americani au reușit să reproducă părți funcționale ale inimii cu imprimanta 3D

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here