Educația financiară în era digitalizării

1

Transformarea digitală reprezintă un proces continuu care presupune în primul rând o transformare a mentalităţilor, a paradigmelor, aplicând metode inovative în procesul de interacţiune interumană, oferind astfel, soluţii inovatoare menite să conducă la schimbare.

Necesitatea dezvoltării tehnologice în domeniul financiar a generat o prioritizare a alocării de resurse financiare în acest scop, concomitent cu implicarea instituţiilor financiare, tot mai activă în industria IT.

Astfel, cerinţele cele mai stringente se referă la operativitate, siguranţă, simplitate, minimizarea riscurilor, eficientizarea gestiunii fluxurilor financiare, accesul rapid la informații şi posibilitatea de a le prelucra şi analiza simultan, date din mai multe surse pentru a genera soluţii de business eficiente.

Pentru a face faţă acestor provocări este nevoie de implementarea unor soluţii inovatoare de natura digitalizării precum și de o armonizare a educației financiare cu procesul de digitalizare al economiei reale. Astfel, instituțiile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru acceptarea faptului că digitalizarea este pretutindeni şi reprezintă o provocare continuă.

În acest context de profunde transformări, atât comunitatea academică, instituțiile abilitate ale statului, cât și stakeholderii industriei financiare din România își propun în materie de „educație financiară” creșterea nivelului de educație de specialitate, promovarea produselor și serviciilor financiare și dezvoltarea competențelor necesare pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul financiar.

Astfel, în data de 6 iulie 2022, membrii comunității academice ai Universității Româno-Americană alături de o serie de reprezentanți de seamă ai statului și ai mediului de business implicați în procesul de trasnformare digitală, își propun să discute despre viitorul educației financiare în cadrul unor serii de dezbateri cu tema „EDUCAȚIA FINANCARĂ ÎN ERA DIGITALIZĂRII”.

Agenda evenimentului

Introducere în tema dezbaterii – Lector. Univ. Dr. Mihai Nedelescu

Iulian Popescu – Ministerul Digitalizării – 10’

Ligia Goloșoiu – APPE – 10’

Octavian Oprea – ADR – 10’

Adrian Stratulat – Blockchain România – 10’

Discuție liberă și sesiune de Q&A 15’

un comentariu

  1. […] Transformarea digitală reprezintă un proces continuu care presupune în primul rând o transformare a mentalităţilor, a paradigmelor, aplicând metode inovative în procesul de interacţiune interumană, oferind astfel, soluţii inovatoare menite să conducă la schimbare. Necesitatea dezvoltării tehnologice în domeniul financiar a generat o prioritizare a… Cititi mai multe aici: Educația financiară în era digitalizării […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here