Echipa României – performanţă istorică la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi

0
Foto: ardor.org.ro

Pentru prima dată, Echipa naţională a României la dezbateri pentru elevi, coordonată de ARDOR, s-a clasat printre primele opt din cele 74 de echipe ale lumii, la Campionatului Mondial de Dezbateri pentru Elevi (World Schools Debate Championship), desfăşurat online între 25 iulie şi 5 august.

Anul acesta, echipa României a fost formată din elevii:
* Oana Niţu (clasa a XII-a) (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti)
* Elena Rădulescu (clasa a XI-a) (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Bucureşti)
* Tania Acsinte (clasa a XI-a) (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Bucureşti)
* Irina Chicuş (clasa a XI-a) (Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Bucureşti)
* Valeriu Cărăşel (clasa a XII-a) (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Bucureşti)
* rezerva Arina Dumitru (clasa a X-a) (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti)

„Echipa României a fost singura din Europa prezentă în sferturile Campionatului Mondial. Parcursul extraordinar al elevilor români s-a oprit în sferturi, în faţa echipei statului Filipine. Echipe puternice, formate din vorbitori nativi de limba engleză, precum echipa Angliei sau Irlandei, au părăsit turneul în fazele anterioare”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică.

Vezi și Creierul adolescenţilor: de ce sunt aceștia rebeli

Conform sursei citate, printre temele dezbătute se numără posibilitatea ca serialele cu poliţişti să facă mai mult rău decât bine, interzicerea producerii şi a consumului de carne, comercializarea spaţiului cosmic, capitalismul „curcubeu”, faptul că ţările în curs de dezvoltare ar trebui să prioritizeze industrializarea în scopul substituirii importurilor în defavoarea industrializării orientate spre exporturi.

Lotul de antrenori care a pregătit în acest an echipa naţională este format din instructori şi arbitri cu experienţă ai Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică – ARDOR, mulţi dintre ei foşti componenţi ai echipei naţionale: Şerban Pitic, Diana Diaconescu, Ştefan Matei, Teodor Grama, Laura Drăgoi, Andrei Olaru, Miruna Cozianu, Eveline Dicu, Cătălin Panţiru.

Vezi și Malta a făcut în mai puțin de un an o platformă online cu lecții “la cerere” pentru toate materiile și toți anii de studiu

În parteneriat cu licee şi universităţi, ARDOR administrează peste 100 de cluburi de dezbateri în toată ţara, care reunesc 1.600 de elevi anual. Cel mai important eveniment este Forumul Naţional de Dezbateri, care anul acesta se va desfăşura în perioada 25 – 30 august. În acest an se vor înfrunta aproximativ 40 de echipe din toată ţara.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here