Deputaţii USR: Da, ministrul Educaţiei din România este un plagiator

0

Deputaţii USR şi cei de la Forţa Dreptei consideră că „fiecare secundă petrecută cu Sorin Cîmpeanu în fruntea Ministerului Educaţiei este o condamnare a României să trăiască din furt, din minciună şi din impostură” – opinie exprimată în textul moţiunii simple iniţiată împotriva lui Cîmpeanu.

„Fiecare secundă petrecută cu Sorin Cîmpeanu în fruntea ministerului este o condamnare a României să trăiască din furt, din minciună şi din impostură. România chiar merită mai mult, iar în educaţie chiar avem potenţial. Sorin Cîmpeanu o ţine în genunchi. Iar pentru domnul Ciucă şi pentru domnii din PNL şi PSD, un avertisment: pierdem banii din PNRR pentru că ministrul Educaţiei nu este în stare să semneze contractele cu şcolile care vor face proiecte pentru reducerea abandonului şcolar. Doamnelor şi domnilor din PSD şi PNL, cu un astfel de ministru la cârma Ministerului Educaţiei riscăm să distrugem viitorul copiilor din România. Dacă nu veţi vota această moţiune, veţi fi cu toţii complicii unui plagiator care va distruge definitiv sistemul de Educaţie din România”, se arată în moţiune.

Iniţiatorii spun că au trecut doar trei luni de la ultima moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, „timp în care Sorin Cîmpeanu a reuşit să aducă la disperare pe toată lumea care vrea un sistem normal de educaţie în ţara asta”.

Vezi și Cătălin Drulă cere un verdict la analiza de plagiat a tezei de doctorat a ministrului Sorin Cîmpeanu

”Da, ministrul Educaţiei din România este un plagiator”

„Aroganţa lui arată nu doar că nu doreşte binele sistemului de educaţie, neţinând cont de nicio opinie a celor direct vizaţi de schimbări, ci şi că acţionează la comandă. Ne pregăteam pentru dezbaterile pe legile Educaţiei, dar între timp am aflat cu toţii, din ultima anchetă a jurnalistei Emilia Şercan, că domnul Sorin Cîmpeanu este un plagiator. Da, ministrul Educaţiei din România este un plagiator. Ministrul care trebuie să implementeze România Educată, proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, este un plagiator. Un hoţ. Un om care a furat idei. Ministrul Educaţiei a plagiat, într-o lucrare de specialitate, 92 de pagini din munca a doi colegi profesori universitari. Nu are curajul să arate public lucrarea. Nu ne miră”, se mai arată în text.

Potrivit parlamentarilor USR şi Forţa Dreptei, lucrarea de doctorat a lui Cîmpeanu a fost analizată de „trei profesori din propria universitate (o comisie creată special pentru el) ale căror nume le ţine la secret”.

„Viaţa academică a lui Sorin Cîmpeanu pare o minciună, o impostură amestecată cu tupeu, cap-coadă. Într-o Românie Educată, ministrul şi-ar fi prezentat imediat demisia. În România lui Klaus Iohannis, încă un ministru plagiator este ceva normal. Guvernul în care Sorin Cîmpeanu este ministru al Educaţiei este condus de un alt plagiator – premierul Nicolae Ciucă”, mai spun semnatarii moţiunii simple.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de modificările din Legea Educaţiei propuse de Sorin Cîmpeanu, despre care cred că „înrăutăţesc tot ceea ce este deja rău în învăţământul românesc – politizarea şcolilor, defavorizarea copiilor care vin din familii cu puţini bani, sărăcirea părinţilor prin meditaţii, descurajarea copiilor fără posibilităţi de a crede în şansa lor şi promovarea impostorilor”.

USR şi Forţa Dreptei au depus, marţi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care se numeşte „România educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine”. Moţiunea va fi dezbătută şi supusă votului marţea viitoare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here