Delfinul roz a apărut în fața bărcilor unor pescari thailandezi

În Golful Thailandei, trăiesc circa 150 de delfini roz, potrivit directorului centrului de biologie marină din Phuket

0

Pescarii din Golful Thailandei au filmat o întâlnire rară cu delfini roz care, potrivit oamenilor de ştiinţă, devin mai îndrăzneţi în absenţa turiştilor pe perioada pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Înregistrarea înfăţişează trei delfini roz înotând în apropierea unei ambarcaţiuni pescăreşti în apele liniştite ale Koh Pha Ngan, o insulă din sud-estul Thailandei.

„Am fost atât de impresionat întrucât nu-mi imaginasem niciodată că voi avea şansa să văd delfini roz”, a spus Chaiyot Saedan, pescarul care a trimis înregistrarea către Reuters.

Delfinii roz din Thailanda sunt o subspecie a delfinului cu cocoaşă din regiunea Indo-Pacifică şi sunt consideraţi o specie vulnerabilă de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

În Golful Thailandei, trăiesc circa 150 de delfini roz, potrivit lui Kongkiat Kittiwatanawong, directorul centrului de biologie marină din Phuket.

„Datorită traficului mai redus în contextul restricţiilor impuse de pandemie, delfinii au acum un habitat mai confortabil şi de aceea tind să îşi facă mai des apariţia”, a Kongkiat.

Turismul în Thailanda a înregistrat o scădere de peste 76% în martie comparativ cu anul precedent, după ce ţara a fost lovită de pandemia de COVID-19.

Acceleratoarele de învățare a limbilor străine: două săptămâni într-o EduTabără echivalează cu 1 an de studiu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here