Ce pierdem prin ignoranţa noastră?

0

O declaraţie recentă a inflamat multe voci avizate din mediul online. Putem să adăugăm aici şi societatea civilă românească care a contestat o afirmaţie complet nefericită a unui politician mai puţin cunoscut publicului larg.

Declaraţia parlamentarului ce o puteţi citi mai jos(am reprodus doar esenţialul din ea!) suprinde prin mentalitatea politică prin care aleg guvernanţii noştri să trateze probleme fundamentale, precum şcoala românească, educaţia din România, sau mai rău viitorul copiilor noştri.

„Împingând copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diplomă de şomeri la sigur, iar ei vor îngroşa clasa oamenilor inutili,” a afirmat deputatul Varujan Pambuccian, la conferinţa internaţională „Smart – Connected – Future City”.

Sinuciderea, idelogie politică!

„Domnul Pambuccian nu este primul care crede că civilizaţia nu are nevoie nici de filosofie, nici de cultură, nici de bune-maniere. Şi este dreptul domniei sale să fie adeptul unei ideologii pragmatice, a eficienţei, fără investiţii în ceea ce mintea domniei sale nu poate înţelege. Că ideologie ca acea a domniei sale presupune sinuciderea noastră ca Europa, ca România, ca Armenia? Şi sinuciderea e un drept”, explică analistul Bogdan Duca pe pagina sa de Facebook.

„Dar poate să ne spună şi nouă domnul Pambuccian pe ce motiv pragmatic ar trebui să îi dăm o leafă de deputat- pe care i-o plătim deja de 20 de ani- pentru a reprezenta o minoritate etnică de doar 1200 de membri? Asta în contextul în care se face atât de mult scandal că avem 1 deputat la 70 de mii de cetăţeni (cică aşa ies prea mulţi deputaţi)”, subliniază analistul.

„Oare de ce? Ca fiecare guvern să aibă parte de 19 deputaţi „de la minorităţi” care votează, tot timpul, disciplinat, cu cine e la putere? Întreb şi eu, pragmatic”, încheie Duca într-o notă ironică comentariul său pe facebook.

Bogdan Duca este politolog, teolog şi consilier politic. Mai multe detalii aici.

Autor: Alexandru Filimon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here