Cum se poate alege un ambalaj adaptat pentru expediții?

1

Uneori nu este foarte ușor să alegi un ambalaj adecvat pentru o protecție optimă a obiectelor tale. Pentru a evita să fii victima unor probleme, deteriorări sau pierderi, iată care sunt sfaturile sau recomandările de care să ții cont în ceea ce privește precauțile de luat pentru a realiza sau a te bucura de un ambalaj rezistent, care protejează așa cum trebuie.

Un ambalaj potrivit pentru fiecare obiect

Pe ambalaje 24h găsești tipul de ambalaj în funcție de obiectul pe care vrei să îl trimiți, deoarece este extrem de important să alegi tipul de ambalaj care să corespundă greutății și formei conținutului.

Trebuie deci să alegi un suport care să fie adaptat:

  • Mărimii lui.
  • Greutății.
  • Fragilității.
  • Rezistenței- variației de temperaturi, șocuri, impact, etc.

Protecția conținutului

În funcție de fragilitatea și forma obiectului (de exemplu, colțuri ascuțite sau dificil de introdus în ambalaje convenționale), este important să se asigure o protecție adecvată. Iată câteva exemple de materiale de compactare special concepute pentru un ambalaj de transport optim și protejat:

-Folia cu bule: protectoare, rezistentă și economică, este un mijloc foarte eficient de protecție pentru toate tipurile de ambalaje (potrivită pentru obiecte de toate dimensiunile și formele).

-Hârtia Kraft: este o hârtie de ambalare și de protecție puternică și rezistentă la rupere. Se utilizează pentru a amortiza interiorul suporturilor, pentru a îmbunătăți rezistența ambalajului și, prin urmare, protecția conținutului acestuia.

-Cartonul ondulat: cartonul este un material ușor, rigid, foarte rezistent la șocuri și variații climatice, ceea ce îl face un material de protecție ideal.

-Particulele de compactare.

-Husele de carton, colțurile de protecție, distanțiere etc.

Pentru a alege dimensiunea potrivită a ambalajului, trebuie să se țină cont și de materialele de compactare pe care le vei adăuga. Este important ca obiectele să fie stabile în interiorul ambalajului, fără a se mișca, pentru a evita orice risc de deteriorare sau rupere.

Ambalare

După ce obiectele au fost legate și protejate (de exemplu, cu folie cu bule), acestea trebuie să fie puse în interiorul cutiei de ambalaj sau al cutiei poștale și să se umple spațiile libere cu material de ambalare (de exemplu, cu particule de ambalaj sau folie cu bule).

Este important să se aleagă materialul de ambalare potrivit, deoarece în timpul transportului și depozitării obiectele pot fi supuse la diverse elemente externe și perturbări care le pot provoca daune mai mult sau mai puțin grave:

-condiții climatice

-variații de temperatură

-șocuri, impacturi, presiuni, zdruncinături etc. datorate manipulării și depozitării

-furt etc.

Închiderea

Acesta este un alt pas important pentru a asigura rezistența coletului și va trebui să se folosească o bandă adezivă rezistentă pentru a sigila pachetul. Se sigilează ambalajul folosind metoda H (centru și capete). Se recomandă să se înfășoare bine cartonul de ambalaj în jurul părții superioare și inferioare cu mai multe straturi de bandă adezivă. Există o gamă largă de benzi de ambalaj cu diferite grade de rezistență (la rupere, la apă etc.) și tipuri. Dacă ai de-a face cu obiecte fragile, cel mai bine este să alegi un adeziv cu o bandă „Fragil”, de exemplu.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here