COVID la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a aprobat, luni, în şedinţă extraordinară, suspendarea cursurilor în şapte unităţi de învăţământ şi trecerea activităţii în mediul online pentru 14 zile, în urma apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Prahova, este vorba de Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, două şcoli din comuna Gorgota, respectiv Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din satul Potrigrafu şi Şcoala Gimnazială şi satul Poienarii Apostoli, precum şi patru grădiniţe din aceeaşi comună.

Surse din zona părinților elevilor de la Breaza susțin că elevii stau în camere de dormitor și fac ore online pentru a se feri de virus. Și la Liceul Militar de la Alba Iulia au fost depistate cazuri de COVID.

Decizia a fost luată ca urmare a identificării, la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a cinci elevi, din clase diferite, infectaţi cu noul coronavirus şi a unui cadru didactic al Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din satul Potigrafu, comuna Gorgota, care a intrat în contact cu mai mulţi dascăli de la toate cele şase structuri şcolare din comună.

Liga Studenților se opune iniţiativelor de echivalare a Bacalaureatului cu media anilor de liceu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a dispus suspendarea cursurilor şcolare şi trecerea activităţii în mediul online, la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în perioada de suspendare a cursurilor, conducerile fiecărei instituţii de învăţământ afectate vor lua măsuri pentru dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor, respectiv clase, săli, holuri, toalete, dar şi pentru efectuarea curăţeniei şi aerisirea sălilor de clasă.

Elevii au fost evaluaţi medical la Spitalul Municipal Câmpina

Pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi / carantinaţi la domiciliu.

Referitor la situaţia elevilor de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Instituţia Prefectului precizează că aceştia sunt de la clase diferite (patru de la a IX-a, unul de la a XII-a) şi au fost confirmaţi cu noul coronavirus în data de 13 septembrie.

Elevii au fost evaluaţi medical la Spitalul Municipal Câmpina, urmând să fie izolaţi de restul colegilor în internatul instituţiei de învăţământ.

Colegiul Militar de la Breaza dispune de infirmerie proprie şi de medic.

Alţi trei elevi, din clasele a IX-a şi a X-a, din efectivul de 472, sunt acasă, în autoizolare. Toţi elevii au fost testaţi şi momentan se aşteaptă rezultatele.

În Prahova, dintre cele 647 de structuri didactice, 16 îşi desfăşoară activităţile în scenariul 3. Este vorba despre unităţile şcolare din Starchiojd, Talea, Gorgota, trei şcoli postliceale cu profil sanitar din Ploieşti şi Colegiul Militar de la Breaza.

Camere de câmin si săli de clasă cu purificatoare

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here