Corpuri noi de clădiri, dotate cu mobilier și echipamente digitale pentru liceele agricole din România

1
Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea construi corpuri noi de clădiri, să le eficientizeze din punct de vedere energetic pe cele existente și să își înnoiască infrastructura școlară prin mobilier nou și echipamente digitale, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
După cum se arată în ghidul solicitantului pus în dezbatere de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), instituție în subordinea Ministerului Agriculturii, în parteneriat pe bază de acord cu Ministerul Educației.

„Unitățile de învățământ liceal tehnologic eligibile, cu profil agricol, vor putea beneficia de sprijin pentru lucrări de construcții noi sau de modernizarea infrastructurii, respectiv de eficientizare energetică a celor deja existente. Toate lucrările de construcții vor fi realizate conform standardelor de siguranță și calitate în construcții”, se arată în ghidul solicitantului în versiunea actuală, la pagina 9, document pe care îl puteți descărca de mai jos din articol.

Finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori

„Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia”, a transmis Ministerul Educației. În prezent există până în 60 de licee în țară cu profil agricol, iar lista lor din iunie 2022 poate fi consultată aici.

  • Perioada aferentă consultării publice pentru ghidul solicitantului pentru „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol” și anexele aferente este de 15 zile de la data publicării, începând cu data de 10.08.2023, mai scrie pe site-ul AFIR.

Citește și: World Vision Romania: Puțin peste 80% dintre locurile de la liceele agricole au fost ocupate

Valoarea maximă eligibilă a bugetului unui proiect este echivalentul în lei al sumei de
500.000 EURO, fără TVA, potrivit ghidului solicitantului. Sunt trei componente vizate de apel – detalii mai jos, pe fiecare în parte. Fiecare liceu agricol aplicant ar urma să aibă câte un laborator de informatică în mod obligatoriu, conform ghidului.

  • 10% din valoarea totală a bugetului proiectului trebuie să fie dedicată investițiilor pentru digitalizarea liceelor agricole, echipamente, softuri etc.
  • 90% din valoarea totală a cheltuielilor pentru renovare/ modernizare/ reabilitare/ construcție clădiri noi va fi dedicată obligatoriu pentru cheltuielile de creștere a performanței energetice a clădirilor, conform documentului.

Citește mai multe detalii de pe Edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Liceele tehnologice cu profil agricol vor putea construi corpuri noi de clădiri, să le eficientizeze din punct de vedere energetic pe cele existente și să își înnoiască infrastructura școlară prin mobilier nou și echipamente digitale, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).… Cititi mai multe aici: Corpuri noi de clădiri, dotate cu mobilier și echipamente digitale pentru liceele agricole din Rom… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here