Copilul minune care a intrat la facultate la doar 10 ani. Este cel mai tânăr student din istoria universității

2

Acest copil-minune de 10 ani este cel mai tânăr elev de facultate din istoria instituției de învățământ. La începutul pandemiei, David Balogun încă urma cursurile școlii primare, la fel ca restul colegilor săi. În mai de trei ani, el a terminat liceul.

Student la 10 ani. Cum a reușit

Acum, copilul minune studiază la Southern New Hampshire University, unde a devenit cel mai tânăr student al universității când s-a înscris la vârsta de 9 ani, potrivit școlii. El a primit o bursă integrală pentru ambele diplome, de licență și de masterat, studiind informatică și IT.

„Îmi place să învăț”, a declarat David, care are acum 10 ani. „Dacă o persoană spune că părinții mei mă forțează prea mult, aș scrie două cuvinte dacă ar trebui să le răspund: „Faceți cunoștință cu mine”.

David a declarat anterior pentru Insider că vrea să studieze găurile negre și supernovele între practicarea pianului și a artelor marțiale.

La începutul acestui an, el a fost invitat la un tur privat al Centrului de Operațiuni al Misiunii Telescopului Spațial James Webb al NASA din Maryland, unde se pare că i-a lăsat pe oamenii de știință „destul de impresionați”.

„Suntem încântați să îl primim pe David în comunitatea diversă SNHU”, a declarat președintele universității, Paul LeBlanc, în declarația școlii.

„David este un tânăr uimitor, plin de personalitate. Suntem dedicați să ne asigurăm că el primește o educație care se aliniază cu abilitățile sale remarcabile și îi dă posibilitatea de a-și atinge potențialul maxim.”

Citește și: Politehnica din Bucureşti, pregătire gratuită pentru admiterea la facultate

Cum a ales facultatea

Selectarea unui colegiu pentru David a fost un proces complex din cauza „dihotomiei de a fi atât de tânăr și atât de inteligent”, a declarat anterior Ronya Balogun, mama lui David, pentru Insider.

Părinții săi nu erau siguri că își vor lăsa copilul la facultate, unde va fi cu mulți ani mai tânăr decât colegii săi adolescenți.

Cursurile online de la SNHU au sfârșit prin a fi soluția perfectă.

În ritmul în care merge acum, este posibil ca David să-și termine studiile universitare de licență până în 2025, a declarat un purtător de cuvânt al SNHU pentru Insider.

„David învață în funcție de capacitățile sale. Este dreptul său civil”, a declarat Ronya Balogun, potrivit școlii.

„Nu învață pe baza vârstei sale sau pe baza a ceea ce îi spune sistemul de educație și sunt recunoscătoare că SNHU a făcut acest pas pentru a-și asuma un risc pentru fiul meu”, a spus mama copilului minune.

Sursa: playtech.ro

2 comentarii

  1. […] Acest copil-minune de 10 ani este cel mai tânăr elev de facultate din istoria instituției de învățământ. La începutul pandemiei, David Balogun încă urma cursurile școlii primare, la fel ca restul colegilor săi. În mai de trei ani, el a terminat liceul. Student la 10… Cititi mai multe aici: Copilul minune care a intrat la facultate la doar 10 ani. Este cel mai tânăr student din istoria u… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here