Copiii noștri cresc cu Lucian Boia în suflet !

0

În democrație oricine are dreptul la o părere, însă nu oricine are dreptul de a fi și ascultat ! Așa se întâmplă și în cazul lui Lucian Boia care are altă părere despre români și România (unii ar spune demistificatoare !) care nu place. NU place și pace ! Astfel ”oamenii răi” cu simțul patriotic în suflet, îl acuză de antiromânism.

Problema nu constă în umbrela (antiromân) sub care este încadrat Boia ci efectele directe ale tezelor/cărților și declarațiilor sale. Boia este un istoric pensionat ce beneficiază de un PR de calitate în România. A câștigat mult teren în spațiul public și cei care suferă de sindromul ”O Românie ca afară” s-au grăbit și i-au cioplit chipul. Până la urmă vorbim despre un public pe care trebuie să-l respectăm, cu toate că nu suntem de acord cu el. Perfect !

Here we go again with Boia !

Foaia se schimbă când vorbim însă despre Basarabia, în special la acele declarații (total nenecesare și gratuite!) ale lui Boia cum că moldovenii de peste Prut sunt cam diferiți de români, au nevoie un stat independent, prin urmare ,”Basarabia nu este România!”.  Se pare că Boia este mai mult american decât român cu această declarație. Din păcate pentru noi toți (necunoscători ai istoriei Basarabiei și superiori de multe ori cu frații de peste Prut), dacă mâine Boia spune că basarabenii sunt ruși, tot publicul său va face front comun în jurul acestei idei. Programul rusesc de deznaționalizare, deportările în număr de aproximativ un județ (cam 400.000 de oameni), suferința, terorarea, rusificarea sunt colaterale pentru Boia în argumentația sa. Pentru el Basarabia este o umbră cu drept de autoguvernare !

Declarațiile lui Boia sunt folosite de propaganda rusească din Republica Moldova. AICI este buba și marea dramă. Cui îi pasă de aceste chestiuni ?! NU spunem noi mereu că istoria este plictisitoare… Aș spune de-a dreptul compleșitoare.

De ce nu se predă istoria Basarabiei în școală ? Probabil pentru că trebuia să se nască și să trăiască și domnul Boia !

Autor: Alexandru Filimon

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here