Concurs online pentru toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar. Premiul, pentru fiecare dintre cele patru secțiuni, un dispozitiv 2 în 1 ultramodern

1

Concursul online Microsoft Office 365 pentru Educație, organizat de Edu Apps, care se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar a debutat pe 15 aprilie 2021. „Concursul își propune folosirea eficientă a suitei Microsoft Office în crearea și distribuirea de materiale educative pentru profesori și elevi deopotrivă”, potrivit anunțului.

Realizat cu sprijinul Microsoft, concursul se va desfășura online în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2021, iar cadrele didactice participante vor înscrie materiale educaționale în format video și tutoriale video de utilizare a suitei Microsoft Office 365. Concursul are patru secțiuni, la fiecare secțiune premiul principal fiind un dispozitiv 2 în 1 ultramodern (laptop și tabletă) Microsoft Surface Go 2 Edu.

Participanții pot înscrie proiecte la cele 4 secțiuni disponibile:

  1. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul primar
  2. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul gimnazial
  3. materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul liceal
  4. tutoriale video de utilizare a instrumentelor Microsoft Office 365 pentru cadre didactice și elevi

“Misiunea Edu Apps este de a sprijini cadrele didactice în folosirea instrumentelor digitale moderne în educație, spre beneficiul elevilor. Cu ajutorul acestui concurs dovedim că orice profesor poate deveni creator de secvențe educaționale video, fără a necesita cunoștințe de editare specializate și pornind de la o simplă prezentare PowerPoint.” a declarat Ștefan Apăteanu, manager Edu Apps.

Cadrele didactice participante vor putea învăța cum pot crea materiale educaționale video simplu și rapid urmărind tutoriale practice disponibile pe pagina web a concursului: https://concursoffice.eduapps.ro

Lucrările înscrise și validate vor putea fi vizualizate pe site-ul concursului și utilizate la clasă de către toate cadrele didactice, constituind un bun exemplu și sursă de inspirație pentru a realiza materiale similare de care să beneficieze elevii din România.

Despre Edu Apps

Edu Apps este o companie românească fondată în anul 2011 care activează în domeniul tehnologiei pentru educație și este partener Microsoft. Prin intermediul proiectelor ClasaViitorului.ro și EduStore.ro, Edu Apps a susținut transformarea digitală a sistemului educațional atât de necesară în această perioadă. Platforma ClasaViitorului.ro este utilizată în prezent de peste 120.000 de cadre didactice și peste 2.000.000 elevi din România.

 

Foto: Edu Apps

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here