Competiția internațională de limba engleză Koala dă startul ediției 2019-2020

0

Koala International Competition, una dintre cele mai iubite și cunoscute competiții de limba engleză din anul școlar 2018 – 2019, care s-a bucurat de un real succes și de o creștere semnificativă pe plan global, dă startul celei de-a doua ediții, 2019 – 2020 în România.

La actuala ediție Koala International Competition sunt așteptați să se înscrie cât mai mulți elevi care studiază limba engleză ca limbă străină, cu vârste cuprinse între 6-18 ani și care se pot mândri cu un nivel de limbă engleză potrivit standardelor CERF, după cum urmează:

 • Pre-A1 (max. 10 ani), A1 (max. 12 ani), A2 (max. 14 ani) = nivel “Basic User”;
 • B1 (max. 15 ani), B2 (max. 17 ani) = nivel “Independent User”;
 • C1 (max. 18 ani) = nivel “Proficient User”.

Concursul Koala evaluează și validează competențele elevilor pasionați de limba engleză, punând accentul pe o varietate de factori lingvistici, de la receptarea și producerea mesajelor, la testarea cunoștințelor din vocabular.

“Am fost de-a dreptul impresionat de calitatea organizării și de profesionalismul tuturor celor implicați în prima competiție Koala din România. Totul a fost impecabil, de la puterea de muncă și capacitatea echipei de a se mobiliza, astfel încât să realizeze sub presiunea timpului, ceva ce părea aproape imposibil, până la valoroasele premii oferite câștigătorilor.
Reiterez importanța competiției în educație, ca motor în atingerea unor obiective superioare. Competiția și șansa la competiție schimbă vieți și motivează, astfel încât mulți tineri își pot descoperi o vocație, datorită unor astfel de activități. Accentul se pune pe individ, nu pe concurent, acesta este mesajul pe care vreau să îl transmit și viitorilor candidați la Koala 2020”, a declarat Michael Carty, Manager KGL Contest in English, Irlanda.

Succesiunea desfășurării concursului KOALA:

 • Start înscrieri: 1 octombrie 2019;
 • Stop înscrieri: 5 februarie 2020;
 • Etapa 1: Faza pe oraș: 8 februarie 2020;
 • Etapa 2: Faza națională: 7 martie 2020;
 • Etapa 3: Faza internațională: mai-iunie 2020 în Amiens, Franța.

Așa cum s-a întâmplat și în ediția precedentă, înainte de plecarea la etapa internațională, performerii României de la faza națională își vor primi premiile, diplomele și felicitările, în cadrul Galei Festive de Premiere Koala 2020 dedicată atât elevilor câștigători, cât și profesorilor care le-au fost alături, dar și centrelor pregătitoare de limba engleză.

Gala Festivă de Premiere este un eveniment privat, organizat integral de EECentre.

Acest eveniment, foarte bine primit în 2019, a avut rolul să confirme calitatea superioară și nivelul ridicat al pregătirii lingvistice în România, datorate tuturor entităților menționate, care merită deplină apreciere și recunoașterea meritelor. Asemănător se întâmplă și în primăvara anului 2020.

Găzduite anual în Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital), faza internațională a concursului și Global Winner sunt organizate pentru câștigătorii locului 1 de la fiecare nivel lingvistic, cu vârstă peste 13 ani, care provin din cele 25 țări participante.

Timp de 3 zile, cei mai buni dintre cei buni vor avea parte de competiție și emoții pe măsură, dar vor fi răsplătiți și cu excursii, evenimente culturale și educative, dar și alte multe surprize.

Câștigătorii Global Winner vor primi premii din partea organizatorilor internaționali, în semn de recunoaștere pentru realizările lor remarcabile, astfel:

 • 500 Euro, câștigătorii locului I, indiferent de nivel;
 • 250 Euro, câștigătorii locului al II-lea, indiferent de nivel;
 • 150 Euro, câștigătorii locului al III-lea, indiferent de nivel.

Premiul pentru marele câștigător Global Winner va fi de 1000 Euro.

Înscrierile sunt deschise la concursul KOALA. Hai și tu!  

 • Elevii interesați să participe la Koala International Competition 2020 trebuie să se adreseze școlii sau centrului de limba engleză în care învață. Profesorul de limba engleză va completa formularele de aplicație cu datele elevilor și le va expedia la adresa de e-mail: Koala@EECentre.ro
 • În plus, înscrierile se pot face și online, pe platforma EECentre-Koala.ro, direct de către candidat sau de către tutore, prin completarea formularului și achitarea taxei, în mod electronic.

De reținut: Un elev care a participat în 2019 la KOALA și a reușit să se califice în cea de-a doua etapă NU are voie să participe la același nivel în ediția 2020 a concursului, ci poate să intre în competiție doar la următorul nivel lingvistic, nefiind nevoie să își demonstreze iarăși nivelul anterior de limbă.

Pentru ediția 2020 la Koala International Competition, taxa de înscriere se prezintă astfel:

 • 90 lei / candidat, dacă înscrierea se face până la 24 ianuarie 2020;
 • 135 lei / candidat, din 25 ianuarie 2020 până la 04 februarie 2020.

Începând cu 05 februarie 2020, nu se mai fac înscrieri la Koala

O veste bună pentru câștigătorii etapei naționale din 2019 (cei care au obținut locul I, II, III / nivel): aceștia primesc 50% reducere din taxa de înscriere la ediția 2020, pentru un nivel lingvistic superior celui confirmat anterior.

Pe parcursul întregii ediții, din octombrie 2019 și până în iunie 2020, KOALA își va face cunoscută prezența pe undele radio ale îndrăgitului post, dedicat copiilor și părinților: Itsy Bitsy.

Partener Media: PEDAGOTECA.ro.

Rezumat KOALA 2018-2019: surprize și performanță

La sfârșitul anului 2018, EECentre lansa în România ceea ce urma să devină una dintre cele mai îndrăgite competiții de limba engleză, Koala International Competition.

Concursul s-a desfășurat în trei etape, una locală, în luna februarie 2019, alta națională, în martie 2019 și o etapa internațională, în iunie 2019 – susținută la Novi Sad, în Serbia.

“Koala este concursul care pe noi, în calitate de organizatori, ne-a ținut cu sufletele la gură, ne-a provocat să ne depășim limitele și ne-a oferit o satisfacție incredibilă la final, ceea ce justifică motivația majoră pe care o avem, cea de a continua acest minunat demers.

Încă de la prima ediție, miza supremă la KOALA a fost și rămâne în continuare, stimularea performanțelor școlare ale elevilor. Ne dorim să încurajăm spiritul de competiție, ca parte din procesul de educație. Indiferent de vârstă, avem în noi dorința performanței, iar asta s-a văzut și în primul concurs Koala din România”, a declarat Cătălin Bădănău, Manager EECentre.

Debutul Koala International Competition în România a însemnat multiple succese și rezultate unice. Fenomenul Koala a fost posibil prin implicarea a 50 de centre de învățământ public și privat din țară, a 150 de profesori din 19 orașe (Alexandria, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Călărași, Cernavodă, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Dr. Tr. Severin, Focșani, Galați, Hunedoara, Lehliu, Oradea, Sibiu).

Încununarea tuturor eforturilor și motivul de mândrie al EECentre, organizatorul evenimentului, a fost înscrierea în competiție a 1600 de elevi cu vârste cuprinse între 8-18 ani, într-un timp record, de doar 3 (trei) săptămâni. Din cei 1600 de elevi înscriși, 268 au reprezentat un record de promovabilitate pentru etapa a II-a, națională (depășind estimatul inițial de 10% al organizatorilor internaționali).

Dar aceste date au fost doar introducerea a ceea ce a urmat.

4 elevi (câștigătorii locului I de la fiecare nivel) și 3 profesori au reprezentat România în iunie 2019 la finala internațională din Capitala Europeană a Tineretului (Novi Sad, Serbia):

 • Eduard Popovici (A1), București,
 • Elena Grecu (A2), Galați,
 • Raul Modi (B1), Deva,
 • Andrei Dogaru (B2), Constanța.

Iar în clasamentul mondial, Andrei Dogaru (nivel B2) a fost obținut locul al III-lea!

Alături de România, în competiția internațională Koala se află țări din întreaga lume, dar cu o misiune comună, cea de a stimula educația și de a răsplăti performanța lingvistică: Albania, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franța, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Turcia, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleză KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

Subiectele concursului Koala, din toate cele trei etape, sunt unice la nivel european, iar corectarea lucrărilor se face exclusiv de către experții lingvistici ai International Testing Authority, asigurând-se astfel respectarea standardelor de validare a cunoștințelor lingvistice, obiectivitatea punctajelor și alinierea la nivel internațional a rezultatelor tuturor candidaților din țările participante.

Citește REGULAMENTUL KOALA 2020: AICI.

It’s cool to be KOALA | It’s life changing!

European Examinations Centre (EECentre) este o instituție educațională, 100% românească, autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) și TRINITY College London – să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoștințelor de limba engleză și limba germană. Din primăvara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) funcționează în Romania AUTHORISED PLATINUM EXAM CENTRE – titulatură oferită de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), în semn de recunoaștere a îndeplinirii criteriilor funcționale: livrarea de examene de limba engleză la standarde internaționale, servicii de excelentă oferite clienților, parteneriate durabile realizate cu centrele din țară. EECentre este un standard de referință în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaționale.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here