Cluj: Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la simularea admiterii la UMF

2
admitere liceu
admitere liceu

Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la examenul de simulare a admiterii organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii, care s-a desfăşurat on-site. La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1.459 de candidaţi din Transilvania, dar şi din alte regiuni ale ţării, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie”, se arată într-un comunicat trimis de UMF Cluj-Napoca.

Vezi și Cluj: UBB lansează masterul Data Science for Industry and Society pentru meseriile viitorului

Potrivit sursei citate, cel mai mare interes s-a remarcat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidaţi, urmat de specializarea Medicină Dentară cu 84 de candidaţi, Asistenţă Medicală Generală – 82, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare – 54, Radiologie şi Imagistică – 45, Tehnică Dentară – 40, Farmacie – 31, iar la Nutriţie şi Dietetică, 25 de elevi s-au înscris la examenul de simulare. Cele mai mari note s-au obţinut la programele de studiu: Farmacie – 9,91; Asistenţă Medicală Generală – 9,85; Nutriţie şi Dietetică – 9,78.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, în 23 şi 24 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online, în perioada 10-17 iulie.

 

Sursa: agerpres

2 comentarii

  1. […] Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la examenul de simulare a admiterii organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. „Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a… Cititi mai multe aici: Cluj: Aproximativ 1.500 de candidaţi au participat la simularea admiterii la UMF […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here